Wendy van Dijk gaat een nieuw duo vormen op SBS 6

Wendy van Dijk gaat een nieuw televisieduo vormen met Leonie ter Braak. Ze gaan samen het programma Cupido Ofzo presenteren op SBS 6, waarin ze mensen aan de liefde helpen.

Wendy van Dijk en Leonie ter Braak © SBS 6, William Rutten

In het programma Cupido Ofzo gaan mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenaandoening op zoek naar de liefde. Presentatrices Wendy van Dijk en Leonie ter Braak openen een tv-datingbureau om deze kandidaten een handje te helpen. Zij sturen hen naar speciale dates.

Steun en toeverlaat

Het gaat dan bijvoorbeeld om een romantische picknick met een fantastisch uitzicht, een exclusief diner aan het strand of een foodtruck met Italiaanse lekkernijen in het park. “Op de achtergrond blijven Wendy en Leonie als steun en toeverlaat aanwezig”, legt een woordvoerder uit.

Het programma vloeit voort uit de coronacrisis, legt Leonie uit. “Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem. Daarom willen wij graag deze kandidaten op weg helpen in het vinden van liefde en vriendschap.”

Wendy reageert

Wendy heeft heel erg veel zin in het nieuwe programma. “In Cupido Ofzo willen wij onder meer de mogelijkheden en het doorzettingsvermogen van onze kandidaten in beeld brengen bij de kijker thuis”, zegt ze.

“De bijzondere verhalen die zij ons vertellen over hun zoektocht naar liefde, relaties en vriendschap verdienen het om gezien en gehoord te worden. Dit geeft een ander, positiever en vollediger beeld van onze kandidaten.”

Zes afleveringen

Cupido Ofzo, een productie van Simpel Zodiak, is gebaseerd op het gelijknamige Belgisch programma. Er doen zeven kandidaten mee en het programma bestaat uit zes afleveringen.

De eerste aflevering is te zien op maandag 25 oktober om 21.30 uur op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Cupido Ofzo: meer of minder dan een half miljoen kijkers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen