Videoland door grens 1 miljoen abonnees: dit zijn dé grote hits

RTL’s Videoland heeft voor het eerst de grens van 1 miljoen betalende abonnees doorbroken. De Nederlandse tegenhanger van Netflix had aan het eind van het eerste halfjaar 1,016 miljoen klanten.

Mocro Maffia © RTL

Hoewel Netflix naar verluidt een kleine 4 miljoen abonnees heeft in ons land, doet Videoland behoorlijk aardig mee. Aangezien video on demand steeds meer kijktijd afpakt van de lineaire televisie, is RTL behoorlijk toekomstbestendig. Het aantal abonnees is met maar liefst 20,7 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Mocro Maffia

RTL merkt ook dat de kijktijd van Videoland-klanten verder stijgt, namelijk met 11,8 procent. “De enorme groei van Videoland heeft vooral te maken met het derde seizoen van de Videoland-original Mocro Maffia en de Amerikaanse dramaserie The Handmaid’s Tale, die allebei exclusief te zien zijn bij Videoland.

De andere grote Videoland-hits zijn Temptation Island: Love or Leave, Love Island and Prince Charming, laat RTL weten in een persbericht.

54 miljoen

RTL Nederland heeft in het eerste halfjaar een omzet geboekt van 253 miljoen euro; daarvan was 54 miljoen euro winst. “De eerste helft van 2021 was voor ons op financieel vlak positief. Dat is voor een belangrijk deel het gevolg van een sterk herstelde tv-advertentiemarkt en de zeer krachtige performance van onze tv-zenders”, zegt directeur Sven Sauvé.

RTL wijst erop dat ze marktleider is in de doelgroep 25 tot 54-jarigen. Daarin kwam ze naar eigen zeggen uit op 33,1 procent marktaandeel tegenover 30,8 procent voor de NPO en 19,7 procent voor Talpa. De grootste tv-hits waren volgens RTL De Verraders, Lego Masters en Make Up Your Mind.

Goed nieuws

Volgens Sven zijn de mooie winstcijfers van RTL vooral goed nieuws voor de kijker. “Met deze goede financiële resultaten creëren we nog meer ruimte voor verdere investeringen in onderscheidende lokale content en tech. En dat maakt de Nederlandse consument de uiteindelijke winnaar.”

Halfjaarverslag

Zie ook de volgende sheet uit het halfjaarverslag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL is met Videoland toekomstbestendig, Talpa heeft niets. Is die fusie wel zo handig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen