Janine Abbring afgeslacht op tv: ‘Ik krijg de kriebels van haar!’

Janine Abbring is gisteren volledig afgeslacht in de seizoensopener van Media Inside, de smeuïgste talkshow van de Nederlandse televisie. Iedereen aan tafel was het erover eens: ze is verschrikkelijk.

Janine Abbring en Media Inside © NPO

Het is te hopen dat Janine Abbring niet voor de buis zat, want anders was ze huilend naar bed gerend. Niet alleen presentator Marcel van Roosmalen, maar ook gasten Caroline van der Plas en Talitha Muusse fakkelden de presentatrice van Zomergasten volledig af. Stuk voor stuk walgen ze van haar verschijning in de VPRO-talkshow.

Kriebels van Janine

Kamerboerin Caroline is volledig afgehaakt bij Zomergasten, dat deze zomer slechter scoort dan ooit. “Ik kijk niet meer, nee. Ik was vroeger wel een Zomergasten-kijker, maar na het eerste seizoen van Janine Abbring ben ik gestopt. Ik krijg helemaal de kriebels ervan.”

Ze noemt als voorbeeld Janine’s interview met Louis van Gaal. “Ik ben ontzettend groot fan van Louis van Gaal. Het is een ontzettend interessante man die je zoveel mogelijk aan het woord moet laten, want die man heeft gewoon heel interessante gedachtegangen. Zij zat daar constant doorheen te kwekken. Laat die man nou gewoon praten.”

‘Irritatie is toegeslagen’

Media Inside-host Gijs Groenteman: “Oké, dus je bent pro-Zomergasten, maar je hebt moeite met de manier waarop Janine Abbring interrumpeert.”

Caroline: “Ja, dat is waarom ik ben afgehaakt. Ik vond het daarvoor een prachtig programma, maar de irritatie is eigenlijk een beetje toegeslagen.”

Talitha ook kritisch

Talitha Muusse blijkt ook gek te worden van Janine. “Ja, ik ben het helemaal met jou eens. Het is daar een gespeelde verwondering. Van: alles is even mooi en inspirerend! Ik denk dat het interessanter wordt als zij juist meer tegengas zou geven. Ze deed het bij Roxane van Iperen heel even, toen het over het klimaat ging.”

Ze vervolgt: “Als je verder alleen maar de hele tijd bevestigt van ‘het is zo mooi’ en ‘het is zo inspirerend’… Het is soms een psychologische praatstoel. Een therapeutentaal. Ik krijg daar ook kriebels van. Ik mis een beetje het opzoeken van de inhoudelijke tegenstellingen en de diepgang.”

Boeien om je enkels

Marcel vindt Janine een verschrikking. “Dat hele programma is een beetje een college geworden in plaats van dat je iemands leven leert kennen. Je krijgt nu elke keer iemand die wat probeert uit te leggen. Dat is veranderd door Janine Abbring volgens mij.”

Hij vervolgt: “Ik heb bij die Janine Abbring het idee alsof je twee boeien om je enkels krijgt en ermee het moeras in wordt afgezonken. Heel langzaam gaat de televisie uit, je zinkt gewoon weg in het gesprek. Je wacht toch ook op een gast die zegt: ‘Hou nou eens op! Ik wil naar het volgende fragment! Stop!'”

Tot slot over het decor: “Weet je waarom die caravan in een plas water staat? Dan kan de gast niet weg. Dat is echt het idee.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen