Catherine Keyl wijt floppen 5 Uur Show aan uitzendtijdstip

Catherine Keyl denkt dat De 5 Uur Show is geflopt, omdat het om vijf uur werd uitgezonden. “Dan is niemand daarvoor in de stemming”, zegt de tv-ster, die vaste gast was in de talkshow op SBS 6.

Catherine Keyl © SBS

De 5 Uur Show keerde in augustus 2020 terug op televisie bij SBS 6, maar stopte afgelopen mei alweer. De reden? Extreem lage kijkcijfers. Jammer, vindt Catherine Keyl, die er vaste gast was. Volgens haar hebben ze bij SBS 6 een grote fout gemaakt door De 5 Uur Show al om vijf uur te programmeren.

Slecht tijdstip

Zo’n programma werkt alleen later op de avond, aldus Catherine in weekblad Story. “Het is de opdrachtgever geweest die hen de boodschap heeft gegeven om op dat tijdstip een journalistiek programma te maken. Daarmee heeft hij ze het bos ingestuurd. Een journalistiek programma kan, maar niet om vijf uur’s middags.”

Waarom niet? “Dan is daar niemand voor in de stemming. Men wil gezellige onderwerpen. Volgens mij is het daar misgegaan. Jammer, want ik vond het een geweldig team om mee te werken. Er is ook ontzettend veel energie in gestopt.”

The View

Zelf zou ze het leuk vinden als er een Nederlandse versie van The View komt. Daar zou ze graag in te zien zijn, ook al moet ze daar weer vijf dagen per week voor aan het werk. “Mocht The View op mijn pad komen, zou ik graag de rol van Barbara Walters willen krijgen.”

“Dat betekent wel dat je weer dagelijks op tv bent, maar voor dit programma zou ik dat graag doen. Dat heb ik ervoor over. Al is het alleen maar omdat het al een paar keer geprobeerd is en ook mislukt.”

Koers

Voorafgaand aan de start van De 5 Uur Show juichte Catherine het journalistieke karakter van het programma nog toe. “Ik zie duidelijk dat er een soort richtingverandering is bij Talpa. Voordat Talpa het over had genomen waren ze bezig om van SBS 6 een soort campingzender te maken, daarna werd het een sterrenzender en nu – denk ik onder invloed van oud-ANP-hoofdredacteur Marcel van Lingen – gaan ze toch veel meer waarde hechten aan informatie.”

“Ik ben zo dankbaar dat die omslag wordt gemaakt. De basis van een goede zender is betrouwbare informatie. Zeker in deze tijd wordt dat elke dag belangrijker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gek dat De 5 Uur Show geflopt is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen