Snuif-BN’ers bij afscheid Peter R. de Vries: ‘Je moet maar durven’

Henk Strootman, misdaadverslaggever van Panorama, vindt het gênant dat er ook een aantal BN’ers die cocaïne gebruiken op de uitvaart van Peter R. de Vries waren. “Je moet maar durven.”

Peter R. de Vries © RTL

Het lijkt aannemelijk dat de moord op Peter R. de Vries te maken heeft met zijn betrokkenheid bij het Marengo-proces. “Het heeft weer eens de vraag opgeworpen in hoeverre cokegebruikers medeverantwoordelijk zijn voor de keiharde criminaliteit die de handel met zich meebrengt”, schrijft Henk Strootman, die Peter al sinds 1988 kende, in Panorama.

Neus poederen

Cocaïnesnuivers, waaronder ook BN’ers, moeten zich volgens Henk realiseren dat hun gesnuif mensenlevens kost. “Ik veronderstel dat de gelegenheidssnuivers hun verantwoordelijkheid snel wegwuiven, zoals de verstokte vleesliefhebber zich niet kan voorstellen dat die ene bal gehakt meer of minder invloed heeft op de bioindustrie.”

Het stuitte Henk tegen de borst om snuif-BN’ers te spotten bij het afscheid van Peter. “Tijdens de uitvaartplechtigheid voor De Vries in Carré spotte ik meerdere BN’ers, stemmig gekleed en met diepbedroefde gezichten, die erom bekendstaan regelmatig de neus te poederen. Je moet maar durven.”

Vertoning

Henk vraagt zich af wat Peter daarvan zou hebben gevonden. “Ik vroeg me af wat de uiterst principiële misdaadverslaggever van deze vertoning zou hebben gevonden. Het is een lastige discussie, maar één ding is zeker: zonder vraag geen aanbod.”

Op welke BN’ers Henk doelt is onduidelijk. Er waren ontzettend veel sterren aanwezig bij de uitvaart van Peter, waaronder Nikkie Plessen, Jeroen Pauw, Rossana Kluivert en Eva Jinek. Ook mediamiljardair John de Mol was erbij aanwezig, net als burgemeester Femke Halsema.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u cokesnuivende BN'ers medeverantwoordelijk voor drugscriminaliteit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen