SBS 6 laat alleen Hart en Shownieuws doorgaan tijdens dansmarathon

SBS 6 laat alleen de actuele programma’s Hart van Nederland en Shownieuws doorgaan tijdens de vijftig uur durende dansmarathon in oktober. “Heel Nederland zal hierover gaan praten.”

De Dansmarathon © SBS 6

Het moet op 14, 15 en 16 oktober een tv-spektakel van jewelste worden: de vijftig uur durende dansmarathon op SBS 6, naar een idee van John de Mol. De door Jan Versteegh en Wendy van Dijk gepresenteerde show draait om honderd koppels, die de uitdaging aangaan om zo lang mogelijk te dansen. Het laatst overgebleven koppel wint 200.000 euro.

Veel optredens

De uitzending van De Dansmarathon zal opgevrolijkt worden door optredens van vrijwel alle Nederlandse artiesten. Het gaat om Marco Borsato, Davina Michelle, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Rolf Sanchez, René Froger, Anita Meyer, Waylon, OG3NE, Jeroen van der Boom, Kriss Kross Amsterdam, George Baker, Edsilia Rombley ‘en vele anderen’.

Shownieuws-ster Evert Santegoeds: “Alles wat zingt in Nederland wordt opgetrommeld om daar dag en nacht te komen zingen, de boel te vermaken en op te leuken. En om de mensen wakker te houden en op de dansvloer te houden. Het zijn heel verrassende namen.”

Hart en Show gaan door

Evert is verrast over de line-up. “Bij Frans Bauer, Dries Roelvink, Thomas Berge kan ik nog inkomen, maar ook K3 zit ertussen die daar gaan optreden. Romy Monteiro, Jim Bakkum, Emma Heesters, The Partysquad. Als je niet bent uitgenodigd, kun je niet zingen. Dan kun je echt niet zingen, dan houdt het op.”

Het wordt spannend, zegt Evert. “Het is een event waarvan je kan denken: of heel Nederland gaat ernaar kijken of het wordt niks, maar ik neem aan dat dat toch wel… Het duurt 50 uur. De enige programma’s die doorgaan die dagen zijn Hart van Nederland en wij. Daar gaat Nederland toch over praten, lijkt mij, op een gegeven moment?”

Zijn collega’s in koor: “Dat lijkt mij ook.”

Kaartjes

Mensen die aanwezig willen zijn bij De Dansmarathon kunnen kaartjes kopen op de website van SBS 6. Toegang voor twee uur kost 7,50 euro.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen