Wendy van Dijk gaat 50 uur durende SBS 6-show niet alleen presenteren

Wendy van Dijk gaat de unieke SBS 6-show De Dansmarathon, die maar liefst 50 uur lang live te zien zal zijn, niet alleen presenteren. Haar vaste co-host wordt collega Jan Versteegh.

Wendy van Dijk © Moon Jansen

Het is nog nooit eerder vertoond: SBS 6 gooit de programmering in oktober drie dagen volledig om voor deze nieuwe dansshow. Honderd koppels gaan de uitdaging aan om zichzelf zo lang mogelijk te handhaven op de dansvloer. Het koppel dat na vijftig uur nog steeds danst, wint een duizelingwekkende 200.000 euro.

50 uur Wendy?

De Dansmarathon begint op 14 oktober en eindigt vijftig uur later, op 16 oktober. Zo’n enorm lange show kan Wendy van Dijk uiteraard niet in haar eentje presenteren. Ze zal een duo vormen met Jan Versteegh en overdag zullen andere SBS-collega’s de presentatie voor hun rekening nemen.

“Het is een marathonuitzending van echt 50 uur”, aldus Wendy in de ochtendshow van Radio 538. “Nu kijk je mij aan van: ga jij echt 50 uur presenteren?! Nee, ik ga samen met Jan Versteegh presenteren. De avonden in elk geval. Voor de rest wordt ook iedereen ingezet om mee te presenteren.”

Wendy uit haar dip

Wendy heeft er ongelooflijk veel zin in. Ze zit dan ook in een goede vibe. Voor het eerst in jaren viert ze weer grote successen, merkte Paul de Leeuw vorige week nog op in Op1, waar Wendy te gast was. “Het feit dat jij een mindere periode hebt gehad betekent dat je weer nieuwe dingen moet vinden en zoeken…”

De presentatrice reageerde ietwat verbaasd. “Een mindere periode?! Maar carrières gaan natuurlijk altijd met ups en downs”, antwoordde ze. Eerder werd Wendy ook al op die manier benaderd door Matthijs van Nieuwkerk.

‘Gaat top met SBS’

Inmiddels lijkt de kijker Wendy weer te hebben gevonden en viert ze successen met shows als Wie van de Drie en We Want More. “Ja, het gaat heel goed met SBS”, zei ze gisteren op Radio 538. “Wie van de Drie is ook weer succesvol gestart, heel fijn.”

Ook met Wendy zelf gaat het goed. “Ja, het gaat heel goed, want televisieland staat niet stil. Wij zijn eigenlijk alleen nog maar aan het werk geweest nog.”

Knikkerende Wendy

Zien we Wendy later dit jaar ook nog knikkerend terug in het tweede seizoen van de SBS 6-show Marble Mania? “Nou, vast wel. Jazeker. Ik denk het wel. Er komt ook zeker een tweede seizoen, dus dan sta ik wel bij de knikkerbaan.”

Het Radio 538-interview met Wendy van Dijk kunt u hier terugluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen