Rutger Castricum wil Pieter Omtzigt niet als premier: ‘Ruziemaker’

Rutger Castricum ziet Pieter Omtzigt niet zitten als premier. Volgens de PowNed-presentator is het veelbesproken CDA-Kamerlid veel te veel een ruziemaker om VVD-premier Mark Rutte op te volgen.

Pieter Omtzigt en Rutger Castricum © RTL, PowNed

Mark Rutte is al sinds 2010 de minister-president van Nederland, maar volgens oud-Op1-presentator Talitha Muusse is het tijd dat we afscheid van hem nemen. “Ik denk dat het ongezond is om te lang op machtsposities te zitten”, zegt ze in de podcast De Nacht van Rutger van presentator Rutger Castricum.

Pieter Omtzigt

Rutger denkt echter dat er geen goede alternatieven zijn. “Wie moet het dan doen?” Talitha: “Ik denk dat iedereen beter is.” Rutger: “Is er een alternatief dan nu? Wie zou het moeten doen? Wie zou de premier moeten worden?”

Daarop noemt Talitha de naam van Pieter Omtzigt, die er mede voor zorgde dat de toeslagenaffaire aan het licht werd gebracht. “Ik ben een onwijze Pieter Omtzigt-fan.”

Ruziemaker

Een slechte optie, vindt Rutger dat. “Maar is dat een premier?! Dat is een straatvechter.”

Talitha: “Rutte was ook geen premier toen hij nog in strijd was met Rita Verdonk.”

Rutger: “Maar hij was wel een diplomaat, ook toen al. Omtzigt maakt natuurlijk ruzie met iedereen die hij tegenkomt zo’n beetje.”

Technocraat

Dat maakt niet uit, zegt Talitha. “Ja, maar een charismatisch leider is maar één kwaliteit hè? Je kunt ook een meer technocratische leider hebben. Iemand die gewoon intellectueel heel scherp in de houd zit.”

Aanvankelijk zag ze Sigrid Kaag wel zitten. “Ik heb er wel een soort fangirl-achtige tweet eruitgegooid, ja. Maar dat is allemaal wel heel teleurstellend afgelopen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen