Jaïr Ferwerda verdient meer geld sinds overstap naar RTL 4

Jaïr Ferwerda verdient meer geld sinds zijn overstap van de publieke omroep KRO-NCRV naar het commerciële RTL 4. Toch is de politiek journalist vooral om een andere reden blij met zijn overstap.

Jaïr Ferwerda © RTL

Het was een enorme mokerslag voor NPO 1: in een klap vertrok Eva Jinek per januari 2020 met haar redactie én politiek verslaggever Jaïr Ferwerda naar RTL 4. Door die transfer is de presentatrice in één klap miljonair geworden, maar ook Jaïr profiteert ervan dat hij nu voor de commerciëlen werkt.

Salarissprong

Jaïr is er in salaris op vooruitgegaan. “Natuurlijk ben ik erop vooruitgegaan. Maar voordat ik met Eva Jinek overstapte naar RTL verdiende ik als freelancer ook al een aardige boterham. Laten we mijn sterrenstatus ook niet overdrijven. Ik ben een onderdeel van het programma”, vertelt hij in het AD.

Toch is het vooral iets anders wat Jaïr over de streep trok om bij RTL 4 te tekenen, namelijk zekerheid. “Ik ben vooral blij met mijn vierjarige contract bij RTL. Tv is een harde wereld.”

Hai Society

Onderdeel van dat contract is de kans om voor RTL 4 een eigen programma te maken. Daar is Jaïr vorige week aan begonnen: Hai Society. “Ik krijg de tijd en kans om, naast mijn items voor Jinek, een eigen programma te maken.”

Dat geld is bijzaak voor Jaïr. “Ik hecht niet zo aan spullen. Ik hoef geen dure auto, geen groot huis. Ik woon met mijn vrouw en twee dochters in een benedenwoning in Amsterdam. We hebben het prima, maar spullen moeten vooral functioneel zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen