Robert Jensen wil niet meer op tv: ‘Toiletpot van het universum’

Robert Jensen is niet meer te porren voor een eigen programma op televisie, zelfs niet als RTL of Talpa hem heel veel geld zou bieden. “Voor geen goud wil ik daar nog iets doen”, laat hij weten.

Robert Jensen © WNL

Het is voor Robert Jensen zo klaar als een klontje: een tv-comeback ziet hij niet meer zitten. De broer van Frank Dane maakt tegenwoordig programma’s op zijn eigen website over complottheorieën en daar voelt hij zich erg comfortabel bij. Een terugkeer op televisie zou hem naar eigen zeggen te veel beperken.

Toiletpot van universum

Als zijn vroegere werkgevers RTL of SBS bij hem aankloppen, dan zegt Robert nee. “Ik vind het altijd mooi als mensen mij proberen te pakken en zeggen: ‘Hoe gaat het met je tv-programma?’ Alsof tv het allerhoogste is in het universum wat je kan halen als je doet wat ik doe, terwijl tv voor mij de toiletpot van de samenleving is.”

Hij vervolgt: “De toiletpot van het universum is dat op dit moment. Voor geen goud wil ik daar iets meer doen. In zo’n studio, zo nep, zo’n hok met fakelicht, dezelfde mensen, de cameraman, allemaal gedoe en een publiek. Totaal onnodig en totaal niet de manier om de waarheid te communiceren. Kan niet en het is niet leuk, het is verschrikkelijk.”

Afgrijselijk

Robert kijkt tegenwoordig ook niet meer naar talkshows zoals Op1 of Jinek. Al die programma vol met ‘nono’s’ vindt hij naar eigen zeggen ‘afgrijselijk’. “Afgrijselijk. Nogmaals: de tv en de media zijn het toilet van het universum. Media is het virus.”

De presentator merkt dat veel mensen hem voor gek verslijten, vooral nu hij ook twijfelt over de vorm van de aarde. Hij vindt echter dat alles bespreekbaar moet zijn. “Why not? Waar komt de angst vandaan om sommige dingen niet te bespreken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Robert Jensen weer terug te zien op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen