Albert Verlinde witheet na bashen Wilfred Genee: ‘Sodemieter op!’

Albert Verlinde gaat echt he-le-maal uit zijn plaat over media die zijn collega Wilfred Genee hebben gebasht. Pas toen zijn vader overleden bleek, stopte het bashen. “Gelukkig hielden ze toen hun BEK.”

Albert Verlinde en Wilfred Genee © Shownieuws

Wilfred Genee heeft er zelf een handje van om de ene na de andere collega een oor aan te naaien, maar nu hij zelf een keertje wordt aangepakt door de media, is het hek van de dam. Zijn collega Albert Verlinde zat gisteren echt helemaal witheet aan de desk van Shownieuws, een beetje alsof hij net weer eens een toyboy van Onno onder de lakens had ontdekt.

Topscoorder Hélène

Wat is er allemaal aan de hand? Wilfred nam op vrijdag 30 juli na zo’n negentig afleveringen afscheid van de kijkers van De Oranjezomer. Vervolgens nam Hélène Hendriks een dikke week het stokje over. Zij bezorgde het programma vervolgens plotseling het ene na het andere kijkcijferrecord. ‘Move over, Wilfred!’, riepen media als De Telegraaf.

Tijdens zijn eerste vrije weekend raakte Wilfred echter verzeild in een familiedrama, waarbij zijn vader is overleden. Nadat Johan Derksen dat maandagavond vertelde op televisie, is de plagerige berichtgeving over Wilfreds houdbaarheidsdatum direct gestaakt. En dat is maar goed ook, vindt Albert Verlinde.

Laag niveau

Klaarblijkelijk heeft Albert zich daar namelijk helemaal over op zitten vreten. “In de laatste week waren de kijkcijfers zo hoog. Toen gingen ineens allerlei journalisten schrijven dat Hélène Hendriks dat moet doen en dat beter kan. Ik vond dat echt van een zo verschrikkelijk laag niveau, laat ik dat maar even zeggen.”

Hij springt volop in de bres voor zijn Talpa-collega. “Ik vind het echt beneden alle peil als iemand twintig jaar een programma presenteert, het uitbouwt tot wat het nu is, een zomer neerzet die doet denken aan de hoogtijdagen van Barend & Van Dorp, dan een welverdiende vakantie heeft en dat we met z’n allen als pers de dolk uit de lade halen om te denken: oké, hij is er niet, we kijken of zijn vervangster het die week veel beter doet. Ah, ze doet het beter! Hup, dolk erin!”

‘Sodemieter op!’

Albert moet er gewoon van spugen. “Ik vind het echt beneden alle peil en gelukkig hield iedereen zijn bek toen bleek dat het inderdaad geen vakantie was, maar toen Wilfred er ook nog persoonlijk iets mee te maken had. Dat wilde ik even kwijt, daar was ik echt boos over.”

“Op al die sites kwam dat terug en ik dacht: sodemieter op, Wilfred doet het fantastisch.”

Wilfred terug op tv

Wilfred keert vanavond weer terug op televisie. Om 20.30 uur begint het nieuwe seizoen van Veronica Inside en hij zal gewoon van de partij zijn.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde is wóest en neemt het op voor Wilfred Genee. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen