Robert Jensen vraagt zich af: ‘Is de aarde eigenlijk wel rond?’

Robert Jensen maakt na talloze video’s over het coronavirus een uitstapje naar een andere complottheorie. De broer van Frank Dane heeft namelijk ‘ontdekt’ dat de aarde helemaal niet rond is.

Robert Jensen © Jensen.nl

Het lijkt erop dat Robert Jensen werkelijk alle gêne laat varen. Na al zijn filmpjes over het coronavirus, duikt hij ditmaal in complottheorieën over de vorm van de aarde. Die is volgens de talkshowhost namelijk helemaal niet rond. Bovendien stelt hij dat er in de buurt van Antarctica een enorm continent ligt, waar alle overheden over zwijgen.

Ongeloofwaardig

Moet Robert zich hier wel aan wagen? “Veel mensen vinden het verschrikkelijk dat ik het hierover ga hebben en die zeggen: ‘Jensen, dit maakt je ongeloofwaardig.’ Maar als er iets is wat mij dan over de streep trekt om het er wél over te hebben, is als mensen dat zeggen. Ik kots op geloofwaardig te zijn. In de ogen van wie?!”

Het is volgens Robert evident dat er in elk geval iets aan de hand is met de vorm van de aarde. “Ik heb ooit iemand een keer horen praten die ervan overtuigd is dat de aarde plat is. (…) Deze man – en het was geen domoor, maar een heel intelligente vent – kwam met een aantal punten waarvan ik dacht: daar zit eigenlijk wel wat in.”

Antarctica

De talkshowhost besloot vervolgens om zichzelf ‘een paar vragen te stellen’. “Ik ben er door onderzoek te doen achtergekomen dat de aarde dus niet rond is. Ik zeg niet dat de aarde plat is, (…) maar als je onderzoek doet, dan zegt de NASA dat ‘ie helemaal niet rond is. Dat vind ik een fantastische eye-opener, want ik dacht dat hij rond was.”

Er speelt volgens Robert nog veel meer. “Ik hoef niet per se te weten of de aarde plat is – hoe krijg je daar ook uitsluitsel over – maar mijn vraag is: waarom wordt er nooit gevlogen over Antarctica? Waarom is er nooit een vlucht van Chili naar Nieuw-Zeeland? Als je kijkt, dan is het veel logischer om eroverheen te vliegen dan eromheen.”

Heel rare dingen

De reden dat hier niet over gevlogen wordt, is volgens Robert omdat enorme delen van Antarctica prima bewoonbaar zijn en dat mensen dit niet mogen weten. Ook zou er een onbekend continent ter grootte van de Verenigde Staten bij Antarctica liggen, waar mogelijk al steden zijn gebouwd, maar mag ook hier niemand wat over weten.

Al met al deelt Robert dus weer flink wat smeuïge complottheorieën. In ruil daarvoor vraagt hij de mensen om een vergoeding. “Ik geef jullie drie dagen de kans om ons financieel te steunen. Doen jullie dat niet, dan gaan er heel rare dingen gebeuren. (…) Je hebt nog tot vrijdag de kans om te voorkomen dat dit soort verschrikkelijke dingen gebeuren!”

Podcast

Het programma van Robert Jensen kunt u bekijken op zijn eigen website.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Robert Jensen écht gelooft in al die complottheorieën of is het puur een verdienmodel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen