Martien Meiland verklaart mislukte samenwerking met Britt Dekker

Martien Meiland reageert op het floppen van de tv-show die hij samen met Britt Dekker maakte: First & Last. Het had volgens de SBS 6-ster niet te maken met hen, maar met het programma.

First & Last © William Rutten

Het was in de lente even flink schrikken voor SBS 6. De zender dacht dat álles wat Martien Meiland aanraakt verandert in goud, maar dat bleek niet het geval. De show First & Last die hij met Britt Dekker deed, flopte genadeloos. Op een gegeven moment keken er nog maar 329.000 mensen naar het programma.

Martien reageert

Waar lag het floppen van First & Last aan? Niet aan hem, zegt Martien in de Televizier. “Het was geweldig om samen met Britt op zo’n groot podium te staan, maar eerlijk is eerlijk: er keken wel minder mensen naar. Waarschijnlijk omdat het spel te veel van hetzelfde was.”

Het ligt dus aan de tv-formule, denkt Martien. Hij wijst erop dat het format van Wie van de Drie wél klopt en dat programma een succes is. “Alles klopt aan die formule en er kijken telkens meer dan een miljoen mensen. First and last is een ander verhaal.”

Autocue

Wel heeft Martien van First & Last geleerd hoe hij autocue moet lezen. “Ik wilde daar lange tijd niet aan omdat ik liever spontaan als mezelf dingen vertel, maar in dat programma kon het niet anders. Zo’n autocue went ook heel snel, hoor.”

Wat dan? “Toen ik werd gevraagd om een promofilmpje te maken voor de Netflixserie Lupin ging ik ervan uit dat het hele script uitgeschreven klaarstond. Maar nee, het moest uit het hoofd! Ik heb toen alsnog als een gek al die lappen tekst erin gestampt, haha. In de montage hebben ze er toch nog wat leuks van kunnen maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Martien Meiland het vooral bij reality en panels houden of vindt u hem ook leuk als presentator?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen