Hugo de Jonge woest op interviewer van de Volkskrant: ‘Dit is LEIP!’

Hugo de Jonge is woest weggestormd tijdens een interview met de Volkskrant. Hij ontplofte volledig na een vraag over coronagluiperd Sywert van Lienden. “Ik vind dit zulke leipe vragen, echt waar.”

Hugo de Jonge © RTL, Volkskrant

Het is buitengewoon jammer dat er geen camera op het Volkskrant-interview met Hugo de Jonge stond, want de zorgminister heeft zich echt he-le-maal laten gaan. Het begint als zijn geplaagde CDA-collega Pieter Omtzigt aan bod komt, waarover hij geen vragen wil beantwoorden. “Ik ga dit gesprek niet doen!”

‘Sorry, dan stoppen we echt’

Hugo heeft er de grootst mogelijke moeite mee om wat vragen over Pieter te beantwoorden. “Ik wil niet in de evaluatie terechtkomen van allerlei mensen. Die man zit ziek thuis. Ik ga geen woord over hem zeggen. Sorry maar ik ga dit gesprek niet voeren. Dan stoppen we echt, dat ga ik niet doen.”

Even later gaat het over bidden en of Hugo denkt dat hij in de hemel komt. “Ja, nou ja, ja. Ik geloof zeker in een hiernamaals, maar ik ben met het hiernumaals bezig. Ik ben dit leven aan het leven, en daar heb ik mijn handen vol aan.”

‘Wat is dit LEIP!’

Dan volgt er een vraag over coronaschurk Sywert van Lienden: “Denk je dat Sywert van Lienden in de hemel komt?”

Hugo zwaar geagiteerd: “Sorry, mag ik even… Ik vind dit zulke leipe vragen, echt waar. Daar doe ik echt niet aan mee. Echt, ik vind het zo raar!”

Dan beent hij de kamer uit. “Ik ga koffie zetten.”

Na een lange, ongemakkelijke stilte keert hij terug.

‘Gaat het weer?’

Na een tijdje komt hij terug. “Gaat het weer een beetje?”

Hugo: “Ja. Nou, misschien moet ik het even uitleggen. Wroeten in mijn persoonlijke geloofsbeleving, daar heb ik nog nooit een interview over gegeven, dat doe ik gewoon nooit. Maar wat mij het meest dwarszit is dat jullie me vragen een mening te hebben over anderen, te oordelen, dat kan ik niet in mijn werk. Politiek ís relaties.”

“Je kunt zo ongelooflijk veel kapot maken door iets over anderen te zeggen. Zelfs de vraag stellen is lastig voor mij. Dan kan er staan dat ik niet reageerde of dat ik gefronst keek, en zelfs dat kan al niet.”

Volkskrant

Het hele Volkskrant-interview met Hugo de Jonge kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat Hugo de Jonge zich niet wil uitspreken over Sywert van Lienden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen