Dennis Schouten keihard afgewezen in Expeditie Robinson: ‘Jammer’

Dennis Schouten is zijn Expeditie Robinson-avontuur niet zo lekker begonnen. In de eerste aflevering, gisteren op RTL 4, werd hij tot tweemaal toe keihard afgewezen door vrouwelijke expeditieleden.

Dennis Schouten © RTL

De achttien kandidaten van de reguliere Expeditie Robinson – dit seizoen is er ook een tweede expeditie te zien – moesten gisteren in de première-aflevering negen duo’s vormen. De mannen mochten kiezen met welke vrouwen ze het avontuur aan wilden gaan. Tv-kok Sandra Ysbrandy werd twee keer gekozen.

Sandra dist Dennis

Sandra werd door zowel Dennis Schouten als zanger Yuki Kempees gekozen. Daarom mocht de tv-chef zélf tussen de twee heren kiezen. Ze koos voor Yuki. “Je moet dan iemand teleurstellen. Dat vind ik altijd heel erg moeilijk. Ik had wel snel een voorkeur als ik eerlijk ben en dat zit vooral in positiviteit”, zei ze na afloop.

In de ‘negatieve’ Dennis had ze dus niet zo’n zin. Hij liet zijn teleurstelling direct blijken: “Krijg de t*ring.”

Dan na afloop voor de camera: “Ja dat is toch k*t? Dan heb je een plan, je kiest iemand en dan kiest Sandra voor Yuki. Maar goed, we zijn nog wel even samen, dus we komen haar nog wel een keer tegen.”

Annemiek dist Dennis

Uiteindelijk bleven er twee heren zonder duo over: Dennis Schouten en Jasper Demollin. De twee overgebleven vrouwen, Annemiek Koekoek en Britte Lagcher, mochten uit hen kiezen. Ze hielden vervolgens allebei een foto van Jasper omhoog. “Ja, ik weet dat Dennis bekend is van PowNews en ik hou niet zo van PowNews”, aldus Annemiek.

Uiteindelijk moest Annemiek toch met Dennis. Hij: “Ja, dit is geen goed begin. Ik had het vroeger ook altijd met gymmen. Toen bleef ik ook vaak als laatst over. Ik heb kennelijk iets over me heen wat weinig vertrouwen uitspreekt. Het is wat het is.”

‘Hij is niet vlot’

Al aan het eind van de eerste aflevering bleek Dennis niet heel erg lekker in de groep te liggen. Medekandidaat René van Meurs: “Misschien zijn Yuki, Stefano en ik wat betreft de mannen iets vlotter en iets makkelijker in de babbel, maar ik vind Dennis lastig in te schatten.”

Dennis: “Ik laat alles een beetje op z’n beloop en zie wat de mensen doen. Ik help graag, maar als het even kan ben ik ook graag even alleen. Als de mensen de hele tijd met elkaar willen praten, prima, ik hou ook wel van praten, maar soms wil ik gewoon even alleen zijn.”

Lastig karakter

Volgens Dennis heeft hij nou eenmaal een lastig karakter. “Mijn karakter kan me wel in de weg zitten, ja. Er zijn heel veel mensen die elk woord goed kunnen wegen, van: dat zeg ik tegen die en dat tegen die. Ik heb over het algemeen gewoon één modus: hier staat het op en zo gaan we het doen.”

“Mensen vinden mij of aardig of een klootzak. Stel dat ik met heel veel mensen ben die ik niet moet of mij niet moeten, dan wordt het lastig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dennis Schouten het ver gaat schoppen in Expeditie Robinson?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen