Johan Derksen gaat niet akkoord met dumpen Wilfred Genee

Johan Derksen zou niet akkoord gaan met het dumpen van Wilfred Genee. Er wordt her en der geroepen dat Hélène Hendriks zijn plek in zou moeten nemen, maar dat vindt hij helemaal niets.

Wilfred Genee en Hélène Hendriks © William Rutten

Na zo’n negentig afleveringen van De Oranjezomer ging Wilfred Genee vorige maand op vakantie. De laatste uitzendweek werd overgenomen door Hélène Hendriks en onder haar leiding brak het programma het ene na het andere kijkcijferrecord. Misschien is het tijd voor vrouwelijk elan en moet Wilfred een stapje terugdoen, riepen critici vervolgens.

Opgemaakt bedje

Johan Derksen reageert daar nu op bij Telegraaf TV. Het is volgens hem onzin dat de kijkcijferrecords aan Hélène te danken zijn. “Wij zijn er gaan zitten en niemand wist dat we daar zaten en we hebben het lang samen opgebouwd. Wilfred heeft geloof ik 88 of 87 uitzendingen gedaan.”

Wilfred heeft het opgebouwd, zegt hij. “Hélène kwam in een opgemaakt bedje, heeft het fantastisch gedaan, maar het hitserige gedrag ten opzichte van Hélène dat ze het zo fantastisch gedaan had, dat zíj voor de kijkcijfers zorgde…”

Onervaren Hélène

Dat is volgens Johan enorme onzin. “Nee, Hélène was een heel onervaren presentator en die hebben we er met z’n allen doorgetrokken, dat ze zich lekker op haar gemak voelde. Ze heeft het fantastisch gedaan, maar Wilfred heeft de basis gelegd en alles opgebouwd.”

Hij ziet een presentatorenwissel dan ook niet zitten. “Wilfred doet dit programma al jaren en het is niet zo dat als je vader overlijdt, je een paar dagen niet kunt presenteren, je opvolger het ook goed doet en jij dan terzijde geschoven wordt. Zo zit de wereld niet in elkaar. Dat zouden Van der Gijp en ik ook niet pikken.”

Vrouw aan tafel

Wel ziet Johan veel potentie in Hélène. “Ik heb wel gezegd: ik vind Hélène ook heel goed aan tafel. Ze doet het heel erg leuk en openhartig. Ik wil ook niet ontkennen dat het tegenwoordig ook belangrijk is als er een vrouw aan tafel zit. Het zou nog beter zijn als er iemand zat met een kleurtje, maar die hebben we nog niet gevonden.”

Tv-kenner Rob Goossens reageert: “Ik zou het heel raar vinden als ze zeggen: ‘Hélène, blijf maar lekker thuis en Wilfred neemt het over.’ Dat je nu kunt zeggen: ‘Wilfred, neem je tijd, we snappen dat het een vreselijke situatie is, we hebben een vervanger klaar staan’, dat is wel een fijne situatie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen