Monique Westenberg blij dat ze weekblad Privé op knieën kreeg

Monique Westenberg is er heel blij mee dat zij en haar ex André Hazes jr. weekblad Privé op de knieën hebben gekregen. Sindsdien wordt hun zoontje namelijk nooit meer herkenbaar in beeld gebracht.

André Hazes jr. en Monique Westenberg © Tom Cornelissen

André Hazes jr. klaagde weekblad Privé eind 2019 aan vanwege een cover met daarop een foto van hun toen 3-jarige zoontje en daarbij de kop: ‘Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit?’ Daarmee werd verwezen naar de breuk tussen André en Monique; hij liet haar destijds in de steek voor Bridget Maasland.

‘Het deed zo veel pijn’

Voor Monique was het verschrikkelijk dat haar zoontje zo werd gebruikt door een tijdschrift. “André’s vader en ik zijn de afgelopen jaren regelmatig voer geweest voor de roddelbladen. Dat begrijp ik, maar ik wil niet dat onze zoon hierbij wordt betrokken”, vertelt ze nu in haar column in de Vriendin.

Dat een ‘roddelblad’ die foto publiceerde, ging volgens Monique te ver. “Die foto was van mijn Instagram gehaald. Verschrikkelijk, dat deed zo veel pijn. Toen besloot ik dat ik zijn gezichtje niet langer herkenbaar in beeld wilde brengen. Ik stelde aan zijn vader voor dat we dit beiden niet meer zouden doen en dat vond hij een goed idee.”

André geblurd

André spande een rechtszaak aan en uiteindelijk werd er een deal gesloten. Weekblad Privé ging op de knieën. “Het ging ons alleen om het principe. Dat principe maakt dat zijn gezichtje nu in de bladen wordt geblurd, heel fijn.”

De tweede reden is dat hun zoon zelf herkend werd. “Ook als hij niet met ons maar met de oppas of een vriendje in de speeltuin was, cirkelden er vaak wat oudere kinderen om hem heen. Of mensen gingen gewoon aan hem zitten, wat hij helemaal niet prettig vindt. Dat wilden zijn vader en ik niet”, zegt ze. “Onze bekendheid is niet zíjn keuze.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verstandig dat Monique Westenberg ervoor koos om kleine André uit de media te houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen