Jeroen Pauw te druk voor talkshow: ‘Hij is ordinair aan het cashen’

De kans dat Jeroen Pauw de presentatoren van Op1 uit hun lijden gaat verlossen is klein. Hij is volgens het AD namelijk te druk om terug te keren met zijn talkshow. “Hij is ordinair aan het cashen.”

Jeroen Pauw © Annemieke van der Togt

Het is de laatste maanden behoorlijk bergafwaarts gegaan met de publieke opinie over Op1. Het programma mist karakter, omdat het qua presentatoren een behoorlijk allegaartje is geworden. Angela de Jong heeft al meermaals gepleit voor een comeback van Jeroen Pauw, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Ordinair cashen

Volgens AD-mediajournalist Marcus den Blanken is Jeroen namelijk veel te druk voor een tv-comeback. “Ik sprak van de week iemand waarmee ik het had over Jeroen Pauw en: ‘Waarom keert hij niet terug?'”, zegt hij in de mediapodcast van de krant.

Wat zei die persoon? “Die zegt van: ‘Ja, Jeroen Pauw is eigenlijk gewoon ordinair aan het cashen. Hij heeft niet gezegd een talkshow bij RTL of SBS te maken, maar die is met zijn productiebedrijf gewoon ergens anders talkshows gaan maken. En die haalt nu even lekker al dat geld binnen.'”

‘Zijn goed recht’

Angela gunt Jeroen dat van harte. “Dat is op zich zijn goed recht. Ze zijn uit mijn hoofd in 2006 begonnen met Pauw & Witteman op de late avond en hij heeft het tot 2019 gedaan. Ik kan me ook wel voorstellen dat hij na zestien jaar denkt: weet je, het is wel goed.”

Collega Dennis Jansen: “Ik denk niet dat hij het alleen voor het geld doet. Volgens mij was hij er wel klaar mee, toch?”

Angela: “Dat denk ik ook. Hij had ook een valide reden.”

Angela basht Op1

Angela herhaalt dat Op1 een verschrikking is. “Ik mis dat ik niet gewoon een vast gezicht heb aan het eind van de avond, waar ik nog even naar kijk. Dan kom je altijd weer bij Jeroen Pauw uit. Het begint onderhand een enorm cliché te worden, maar je wilde toch altijd even weten wie Pauw had.”

“En ook al waren zijn gasten niet altijd even boeiend en dacht je: weer Dries Roelvink, die heb ik nou al tien keer gezien… Hij wist er wel altijd een heel leuk gesprek van te maken. Die afspraak aan het eind van de avond die je met iemand hebt en toch benieuwd zijn naar wat hij doet en gewoon even kijken hoe hij met het nieuws van de dag omgaat en of hij die politicus het vuur aan de schenen legt, dat mis ik nu.”

“Het is heel onaardig, maar veel die er zitten of hebben gezeten, vind ik gewoon publieke omroep-onwaardig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Op1 weer vervangen moet worden door Pauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen