Najib Amhali schopt het tot finaleweek De Slimste Mens

Najib Amhali heeft de finaleweek van De Slimste Mens bereikt. Hij was gisteren voor de derde avond op rij de slimste kandidaat van de dag en daarmee wist hij zijn plek veilig te stellen.

Najib Amhali © De Slimste Mens

Eigenlijk valt Najib Amhali met zijn neus in de boter. De kans dat je de finaleweek van De Slimste Mens bereikt is immers vrij groot als je in een van de laatste reguliere afleveringen zit. Toch speelt hij niet onverdienstelijk: de cabaretier heeft er nu drie afleveringen op zitten en die heeft hij allemaal gewonnen.

Najib en Renée

Najib speelde gisteren in de laatste reguliere aflevering van De Slimste Mens tegen actrice Renée Fokker en auteur Ernest van der Kwast. Uiteindelijk wist Renée het finalespel te winnen van Ernest en daarmee heeft ze, net als Najib, een plekje bemachtigd in de finaleweek.

In de finaleweek keren de vijf beste spelers van dit seizoen één voor één terug. De succesvolste kandidaat keert pas terug in de grote finale en hoeft dus slechts één aflevering te winnen om de slimste van het hele seizoen te zijn.

Alle finalisten

Najib en Renée treden op maandag aan tegen VVD-Kamerlid Zohair El Yassini. Daarna volgen Volkskrant-columniste Loes Reijmer, PowNed-presentator Bram Douwes en dichter Joost Oomen.

De slimste kandidaat van het seizoen, Lisa Loeb, treedt aan in de grote finale op vrijdagavond.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie gaat De Slimste Mens winnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen