Wesley Sneijder ruziet met Johan Derksen: ‘Ik wil geen coronaprik!’

Wesley Sneijder en Johan Derksen zijn gisteren twee keer met elkaar in aanvaring gekomen bij De Oranjezomer. Ze waren het oneens over de coronavaccinatie en over de moderne slavernij in Qatar.

Wesley Sneijder en Johan Derksen © SBS 6

Johan Derksen vindt het een gotspe dat er mensen zijn die zich niet willen laten vaccineren. “We gaan natuurlijk naar een vaccinatieplicht, want anders is er in dit land niet meer te leven. Al die gekken die geen prikje willen mogen straks nergens meer naar binnen”, aldus de voetbalkenner in De Oranjezomer.

Mafkezen

Vakantiegangers doen nooit principieel over een prikje, aldus Johan. “Als je vroeger op vakantie ging, dan had je landen waar je een injectie voor moest hebben. Dat stond dan in je paspoort en anders kwam je niet binnen. Daar heb ik nooit mensen principieel over gehoord van: ‘Daar gaan we niet heen, want dan moeten we eerst een prikje halen!'”

Je ging er gewoon heen, aldus Johan. “Met WK’s in Argentinië moest je ook een injectie hebben. Maar nu zijn er zoveel van die mafkezen die verdrinken in hun eigen principes. Die mensen in Staphorst die weigeren om hun kinderen in te enten worden verguisd in dit land en nu geven ze het gewoon vrij.”

Wesley schrikt

Tafelgast Wesley Sneijder schrok behoorlijk van de tirade van Johan. “Ik ben waarschijnlijk een van die mafkezen, ik heb hem niet. Maar ik ben wel getest. Ik heb corona gehad vorig jaar en ik heb er gelukkig weinig last van gehad. Ik heb hem bewust niet genomen nog.”

Johan verbaasd: “Als ik voorzitter was van een club en ik zou jou als trainer willen hebben en jij moest met mijn kapitaal werken, ook in de kleedkamers, dan zou ik eisen dat je je liet vaccineren. De clubarts zal het ook doen denk ik.”

Ruzie over coronaprik

Wesley: “Dat is prima en als het straks ook echt een plicht wordt en je niet meer kan reizen zonder vaccin, dan zal ik wel moeten. Maar ik heb nu zoiets: waarom zou ik hem nemen?”

Hélène Hendriks: “Waarom kies je er niet voor om gevaccineerd te worden?”

Wesley: “Waarom wel?”

Johan: “Je brengt je omgeving in gevaar.”

Wesley: “Dat is dus helemaal niet waar, Johan.”

Professor Wesley

Hoe zit het volgens professor Wesley? “Ik ken mensen die gevaccineerd zijn en nog steeds corona hebben gekregen en nog steeds mensen hebben besmet met corona. Als jij gewoon een PCR-test gaat doen, die ik moet doen als ik ga reizen, dan weet ik zeker dat ik geen corona heb. Ik kan wel naast iemand zitten in het vliegtuig die gevaccineerd is en het wel heeft.”

Johan: “Ik vind het een soort morele verplichting dat je gewoon alle risico’s zoveel mogelijk vermijdt en gewoon even die prikjes gaat halen.”

Wesley: “Ik heb mijn hele leven lang nog nooit de griepprik genomen, maar ja…”

Qatar

Later kwamen Johan en Wesley ook nog in aanvaring over de mensenrechten in Qatar. Volgens Wesley is het helemaal niet zo erg in dat land. Een geërgerde Johan daarop: “Ik ben het helemaal niet met je eens. Wat jij doet is makkelijk. Als je naar een land als Qatar gaat, dan kun je toch even een dossier lezen over dat land van Amnesty International?”

“Mensen zijn daar moderne slaven. Als je niets gezien hebt, dan heb je óf niet gekeken óf je staat naïef in het leven.”

Fragment

Johan en Wesley over de coronaprik:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat Wesley Sneijder geen coronavaccinatie wil?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen