Eva Jinek en Martien Meiland in boerderijshow Raven van Dorst

Raven van Dorst heeft flink wat A-sterren weten te strikken voor het nieuwe tv-programma Boerderij van Dorst. Twee van de celebrities die langskomen zijn Eva Jinek en Martien Meiland.

Martien Meiland en Raven von Dorst © BNNVARA

In Boerderij van Dorst, dat begin september in première gaat, trekt Raven van Dorst zich terug op het platteland om een langgekoesterde droom na te jagen: zelfvoorzienend landbouwen. “Elke week schieten twee collega’s te hulp. Ver weg van de goudomrande glamour van de showbizz, gaan ze aan de slag.”

A-sterren

Naast Eva Jinek en Martien Meiland komen ook Emma Wortelboer, Maarten van Rossem, Frans Bauer, Marieke Lucas Rijneveld en Caroline van der Plas langs. Een gastenlijst met veel A-sterren dus.

Die A-sterren steken flink de handen uit de mouwen. “De boerderij opknappen, groente en fruit telen, het land bewerken, beesten houden, poep scheppen, ploegen, zaaien, oogsten en melken. En ondertussen wordt er vooral plezier gemaakt en vraagt Raven ze het hemd van het lijf. Want welke dromen hebben zij? Hoe zien ze hun eigen toekomst? En die van de wereld?”

Zaad en stront

Raven heeft er veel zin in: “Het zal mij benieuwen wie van mijn gasten genoeg peper in z’n reet heeft om met mij daadwerkelijk iets op te bouwen op de boerderij. Hier geen Goois matras, maar zaad en stront. Laat maar komen!”

In de eerste aflevering planten Martien Meiland en Caroline van der Plas de eerste groenten en beginnen ze met het opknappen van de boerderij. Tussen de in elkaar stortende kippenren en mislukte oogsten, delen ze persoonlijke verhalen en hebben ze het over hoe de toekomst eruit moet zien.

8 september

Boerderij van Dorst is vanaf woensdag 8 september wekelijks om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen