Coronaklagers in MAX Vakantieman onder vuur: ‘Je neemt zélf risico!’

De NPO 1-show MAX Vakantieman gaf gisteren een podium aan vakantiegangers die op reis te maken kregen met corona en boos zijn over hun behandeling aldaar. Ze worden op social media gemangeld.

MAX Vakantieman © MAX

Twee van de klagers waren Rosalie en haar moeder. Rosalie is net terug van een feestvakantie naar Sunny Beach in Bulgarije, samen met haar goede vriendin Meike. “Het was gewoon een partyvakantie. Overdag uitrusten en ’s avonds feesten zeg maar. Op een gegeven moment werd ik verkouden en toen hadden we een zelftest gedaan.”

Boos op Gogo

Rosalie testte negatief, vriendin Meike positief. “We zouden eigenlijk de dag erna terug naar huis vliegen en we wisten niet meer wat we moesten doen. Ik was negatief, kon er eigenlijk niet blijven en het was ook vaag hoe lang Meike nog moest blijven. Het stond eigenlijk wel vast dat ik gewoon terug moest.”

Meike is alleen achtergebleven en dat heeft voor veel stress gezorgd. Reisaanbieder Gogo Tours zou hen niet goed hebben begeleid. Nog altijd zit Meike in een hotelkamer in Bulgarije, waar ze nog zeker een week moet verblijven. De boze moeder: “Er moet toch een protocol klaarliggen over wat je moet doen als je corona krijgt?”

Kritische kijkers

Kijkers thuis hadden weinig medelijden met de coronaklagers. “Als je op vakantie gaat in het buitenland, neem je nu echt een risico en dat risico weten mensen. Is het heel erg als ik geen medelijden heb met die mensen?”, twittert Noortje.

Sacha: “Ik zit met kromme tenen te kijken. We zitten in een pandemie. Je wéét toch dat je een besmetting kan oplopen, ook op je vakantiebestemming? Dat is het risico wat je bewust hebt genomen.”

Mariel: “Goh je gaat op een feestvakantie naar Bulgarije en je krijgt Covid. Dan huilen bij je moeder dat je in quarantaine moet.”

Koekebakkers

Ook Erik is meedogenloos. “Wat een geweldige aflevering, vol van covid-‘vakantieleed’… Mensen, je zoekt het zelf op, koekebakkers!”

Birgit: “Op vakantie gaan, weten dat je in vakantieland in quarantaine moet als je covidtest positief is en dan bij terugkomst in Nederland op tv gaan zitten zeiken dat je 10 dagen zat opgesloten. Echt Nederlands.”

Weer een ander: “Je gaat als jongere feesten in Bulgarije TIJDENS EEN PANDEMIE en krijgt corona. Tja… Een gezin gaat op vakantie naar Samos TIJDENS EEN PANDEMIE en hebben nu een ’trauma’ en zijn hun geld kwijt. Tip: ga niet vliegen tijdens een pandemie. Je zoekt het zelf op.”

Boze Rosalie reageert

De klagende Rosalie uit MAX Vakantieman reageert op alle kritische reacties. “Wat een kortzichtige mensen hier. Ons verhaal ging niet over het risico lopen van corona of niet (dat wisten we), maar hoe Gogo ons heeft behandeld. En fraai was dat niet. Gaan jullie maar 2 dagen zonder eten zitten.”

“En voor die mensen die zich afvragen waarom ik niet in Bulgarije bleef. Dat wordt niet verzekerd en nee, ik heb niet zoveel geld om twee weken extra bij te boeken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Corona op reis, thuis klagen over de reisaanbieder. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen