Slimste-kandidaat staat voor schut: ‘Messing? Is dat een kunstenaar?’

Amerikakenner Raymond Mens stond gisteren behoorlijk voor schut in het programma De Slimste Mens. Hij dacht dat messing een kunstenaar was en de Italiaanse wijn chianti een muzikant.

Raymond Mens © De Slimste Mens

Raymond Mens is niet verder gekomen dan één aflevering van De Slimste Mens. Hij werd gisteren in het finalespel naar huis gespeeld door Loes Reijmer en dat had hij vooral aan zichzelf te danken. De meest simpele vragen van presentator Philip Freriks wist hij niet te beantwoorden, waaronder een vraag over messing.

Messing

Messing is een legering van koper en zink en wordt bijvoorbeeld gebruikt om deurbeslag van te maken. “Wat weet je van messing?”, vroeg Philip.

Kandidaat Raymond daarop: “Ehhh, kunstenaar, schilder, beeldhouwer. Wat weet ik van Messing? Ik weet helemaal niks van Messing. Pas.”

Loes wist wél wat messing is. “Het is een metaal, je hebt het met sieraden, op bestek, pas.”

Chianti

Daarna kwam de vraag over chianti, waarschijnlijk de bekendste Italiaanse rode wijn. “Wat weet je van chianti?”

Raymond: “Chianti? Is dat een muzikant of een kunstenaar? Daar weet ik niks van. Een sporter? Nee, pas.”

Philip: “Raymond, je bent kennelijk geen wijndrinker.”

Raymond: “Nee, ik drink nooit wijn.”

Felle kritiek

Raymond wordt behoorlijk afgemaakt op social media. “De kunstenaar Messing en de zanger chianti.🤦🏻‍♂️ Duidelijk niet De Slimste Mens”, twittert Roger. En Jurriaan: “Valt me nog mee dat de Trump-kenner messing niet met een Argentijnse voetballer verwart.”

“Je hoeft toch geen wijndrinker te zijn om te weten dat chianti een wijn is…?”, zegt een verbaasde Jackles. En Alberdina: “Ja hoor! Messing is een kunstenaar….Hoe bedenk je het?🤣”

Job kreeg last van plaatsvervangende schaamte. “Dat raden zonder dat je het weet is toch wel dodelijk voor je imago.” En Bjorn: “Wat kan die Raymond veel over Amerika vertellen, die jongen.”

Eén oog

Overigens vertelde Raymond ook nog waarom hij slechts met één oog zicht heeft. “Ik ben met een lui oog geboren, dus daar viel helaas niets aan te doen. Er is een zenuw die naar mijn oog loopt en niet helemaal goed werkt. Daar valt misschien in de toekomst wat aan te doen, maar nu niet. “

“Artsen zeggen ook: ‘Al zou er in de toekomst iets aan te doen zijn, doe er maar niets aan, want je bent zo gewend aan één oog, dat je gek wordt met twee ogen.'”

Twitter

Kritische reacties op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen