Johan Derksen poseert in strakke wielrenbroek: ‘Ik ben verslaafd’

Johan Derksen staat in een strakke wielrenbroek op de cover van het wielerblad Bicycling. Hij vertelt in een uitgebreid interview over zijn passie voor wielrennen. “Het is een verslaving.”

Johan Derksen © Bicycling

Hoewel Johan Derksen op 72-jarige leeftijd nog altijd een behoorlijk drukke agenda heeft, stapt hij regelmatig zelf op de racefiets. “Het streven is om elke dag te fietsen. Vijftien jaar geleden bedacht ik om te gaan fietsen. Daar ben ik mee begonnen toen mijn achillespezen het niet meer toelieten om te hardlopen”, vertelt hij in Bicycling.

Zere kont

Johan begon op een tweedehands Batavus. “Ik kreeg al snel de smaak te pakken. Ik kocht een duurdere fiets en hees me in echte wielerkleding. Het werd een echte verslaving. Rondom mijn toenmalige woonplaats Oudewater reed ik elke dag een rondje van een kleine dertig kilometer. Als ik langer fiets, krijg ik namelijk een zere kont.”

Hij klimt voor dag en dauw op de fiets. “Ik vind het niet prettig om overdag te fietsen. Ik word om de haverklap herkend. (…) Dan roepen van die christelijke meisjes met lange rokken ‘Johan, Johan!’ naar me. Dat vond ik zo gênant dat ik vanaf dat moment besloten heb om rond een uurtje of zes in de ochtend te gaan fietsen. Dat doe ik in Grolloo ook nog steeds.”

Korte broek

De Veronica Inside-ster heeft een vaste route in Grolloo. “Ook hier heb ik een route van dertig kilometer die ik elke dag fiets. Ik heb er veel plezier in. Ik rij mijn eigen tempo. Ik wil niet opgefokt worden. Ik wil fietsen zoals ik fiets.”

Maar waarom eigenlijk een lange wielrenbroek? “De aanblik van mijn witte benen wil ik jullie niet aandoen.”

Het verzoek om voor de foto een korte broek aan te trekken, wordt volgens Bicycling met een brede glimlach afgewezen. “Ik voel me al net een clown. Heb nu alweer spijt dat ik ja heb gezegd tegen dit interview.”

Bicycling

Het interview met Johan Derksen kunt u deels delen op de website van Bicyling. Het hele interview vindt u in het blad, dat momenteel in de (online) winkels ligt.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen