Angela de Jong verwijt Ruben Nicolai enorme misstap: ‘Ongemakkelijk’

Angela de Jong vindt dat Ruben Nicolai een enorme misstap heeft begaan door met een kinderversie van Ik Weet Er Alles Van te komen. De AD-diva werd er deze week heel ongemakkelijk van.

Ruben Nicolai © RTL

De kinderversie van de dagelijkse RTL 4-spelshow Ik Weet Er Alles Van heeft Angela de Jong niet kunnen bekoren, vertelt ze in Spraakmakers op NPO Radio 1. “Ik heb het zitten kijken, want mijn kinderen zijn sowieso groot fan van dat programma. Nou, toen begreep ik waarom De Slimste Mens nooit een kinderversie heeft gemaakt.”

Primaire reacties

Waarom dan? “Ik merkte dat ik medelijden kreeg met de kinderen die er stonden en ik vond ze vooral heel erg kwetsbaar. Kinderen zijn natuurlijk nog redelijk puur en die zullen niet onder stoelen of banken steken als ze teleurgesteld zijn als iemand anders een goed antwoord geeft.”

Ze reageren heel primair, aldus Angela. “Ze worden jaloers als iemand anders 400 euro krijgt, dat was ook van de week te zien. Ze lachen als iemand anders een verkeerd antwoord geeft. En dat wordt dan net eventjes op een niet al te handige manier in beeld gebracht. Als ik de reactie bij mij thuis op de bank zie, dan kan ik al raden wat er op Twitter gebeurt.”

‘Knip het eruit’

RTL 4 en Ruben moeten dit niet meer doen, aldus Angela. “Als je dan toch met kinderen werkt – en het zijn er zes die zo duidelijk in beeld zijn – hou daar dan een beetje rekening mee in de regie. Breng ze niet in beeld, knip er wat dingen uit.”

“Misschien hebben ze er al wel heel veel dingen uitgeknipt, maar ik merk dat het spelletje er niet leuker van wordt. De kinderen willen gewoon meedoen en in beeld. Het is gewoon niet zo heel leuk om te kijken en ik merk bij mezelf dat ik er uiterst ongemakkelijk van wordt.”

Fragment

Angela over de tv-show van Ruben:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen