Albert Verlinde waarschuwt Sonja Bakker: ‘Dit waait niet over!’

Albert Verlinde vindt het onverstandig dat Sonja Bakker niet reageert op de beschuldigingen van plagiaat. Ze waarschuwt de diëtiste dat deze rel niet overwaait. “Ze reageert gewoon niet.”

Albert Verlinde en Sonja Bakker © Shownieuws

Sonja Bakker kampt momenteel met het grootste imagoprobleem uit haar carrière. Ze blijkt talloze recepten letterlijk te hebben gekopieerd, inclusief de foto’s. Dat zong al jaren rond op de achtergrond, aldus Albert Verlinde. “Er zijn al jarenlang verhalen. Bea Pols was op een gegeven moment degene die er wél een zaak van maakte.”

‘Het waait niet over!’

Nu lijkt Sonja alsnog door de mand gevallen, maar zelf geeft ze geen thuis. “Hoor en wederhoor hoort erbij. Ik heb vandaag ook weer geprobeerd om Sonja te contacten, maar ze reageert gewoon niet. Als je denkt dat dit overwaait: dit waait niet over!”

Het wordt juist alleen maar erger, denkt Albert. “Ik denk dat nu iedereen gaat googelen en kijken of er recepten te vinden zijn. Als je naar Bol.com kijkt zie je dat de eigen lezers van Sonja haar nieuwste boeken vaak 1 ster geven, omdat daar ook recepten staan die al in vorige boeken stonden. Ze doet dus ook plagiaat bij zichzelf.”

Buit is binnen

Privé-baas Evert Santegoeds: “Ja, maar ze lacht iedereen uit. De buit is binnen. Die vrouw is zo vermogend geworden; die heeft de afgelopen twintig jaar zoveel boeken verkocht.”

Albert: “Dan ben ik wel benieuwd of ze toevallig de verkeerde gejat heeft. Als zich toevallig iemand in Amerika meldt en die er een zaak van gaat maken… Dan kan het nog wel een heel vervelende affaire worden. Daar moet ze zich toch een beetje op gaan voorbereiden denk ik.”

Voorbeeld

Eigenlijk is Sonja nu gewoon een heel slecht voorbeeld, vindt Albert. “Ik vind ook dat als je zo rijk wordt en je zo’n voorbeeld bent voor iedereen, dat daar ook hard werken bij hoort.”

“Als je uitstraalt dat je recepten ontwikkelt en een dieet ontwikkelt, dan ga je niet met je man rechtszaken hebben en op Ibiza zitten. Dan ga je gewoon hard werken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde denkt dat de Sonja Bakker-rel niet overwaait. Moet ze in een talkshow gaan zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen