Eerste ‘oud-medewerkers’ klappen uit de school over The Voice

Het lijkt erop dat The Voice of Holland het de komende tijd zwaar te verduren krijgt. Na de aankondiging van Tim Hofman, komen nu de eerste verhalen van ‘oud-medewerkers’ los.

The Voice of Holland © RTL

Tim Hofman kondigde gisteren aan dat hij met zijn programma BOOS een onderzoek gaat beginnen naar de handel en wandel bij een specifieke Nederlandse tv-talentenjacht. Hij zoekt oud-kandidaten én oud-medewerkers. Alles wijst erop dat het om The Voice of Holland gaat en ook RTL Boulevard heeft die geruchten gehoord.

Dirt over The Voice

Het online showbizzkanaal Juice Channel, dat ook door RTL Boulevard weleens gebruikt wordt als bron, laat nu naar eigen zeggen de eerste ‘oud-medewerkers’ en familieleden van kandidaten aan het woord over hoe het er aan toe gaat achter de schermen bij The Voice.

Zo zegt ‘oud-medewerker’ A: “Ik heb daar met onwijs veel plezier gewerkt en het stemmen ging wel echt eerlijk in mijn tijd met een notaris, maar er worden wel bepaalde BN’ers of mensen van de talentenjachten binnengehaald met bepaalde beloftes. Ook hebben zij vaak meer de vrijheid in de songkeuze. Terwijl anderen dat niet hebben en van de lijst moet kiezen die de band kan spelen.”

Wendy als tranentrekker

Deze beschuldiging van ‘oud-medewerker’ A omvat kijkersbedrog en een ongelijke behandeling van kandidaten. “Ook worden natuurlijk moeilijke onderwerpen met opzet aangesneden”, zegt de bron.

Wat bedoelt de bron daarmee? “Een jonge kandidaat van 16 haar relatie was onlangs verbroken en wou het daar echt niet over hebben, had ze aangegeven bij de redactie… Maar Wendy ging het meteen aankaarten…zodat we ‘mooie’ televisie kregen. Tranen met tuiten.”

Bizarre werkdruk

‘Oud-medewerker’ B klaagt bij Juice Channel over een bizarre werkdruk. “Ja, ik heb aan de ene kant met heel veel plezier daar gewerkt. Alleen de werkdruk was bizar hoog en je kreeg DIK onderbetaald. Voor 14/16 uur werk kreeg je maximaal 10 uur uitbetaald. Als je vroeg waarom, gaven ze aan dat je anders meer zou verdienen dan een productieleider.”

Er heerst een vervelende werksfeer, aldus B. “Daarnaast moest je vriendjes zijn met de producer anders kreeg je als productieassistent de nare klusjes (zoals een hele opname lang bij een deur staan)… been there done that…. Voor de rest draait alles om geld verdienen en niet om de kandidaat een boost te geven. Hoe meer geld je uit iemand kan trekken hoe beter.”

Zingende oma

En familie van ‘oud-kandidaat’ A zegt: “Mijn oma deed eens mee met de Voice Senior en zingt vanuit zichzelf vaak in de kerk. Ze wilde graag een ander soort nummer zingen om een andere kant van haar te laten zien, maar werd gedwongen om een klassiek stuk te zingen waarna ze dus de grond in werd geboord omdat ze ‘alleen die stijl zou kunnen’.”

Kandidaten worden dus gebruikt voor spannende tv, aldus de bron. “Ze gaven aan dat ze haar graag een ander nummer hadden horen zingen terwijl dit de keus van het programma zelf was. Erg naar!”

Volle coach

Iemand anders stelt dat haar nichtje in de finale van The Voice stond, maar niet mocht winnen omdat ze geen ‘wurgcontract’ wilde tekenen. “Ze wist dus dat winnen geen optie was, maar je kon tijdens de finale evengoed op haar stemmen (wat dus geld kost).”

Iemand anders stelt dat kandidaten vooraf de vraag krijgen voor welke coach ze gaan kiezen. “Toen die vertelde dat die wou switchen van keuze omdat hij in de algemene vragenlijst een andere keuze in vulde zei de productie dat dit niet mogelijk was omdat die coach al vol zat!”

Het is nog niet bekend wanneer Tim Hofman volgt met zijn reportage.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan als The Voice de lijnen openhield voor een kandidaat die niet kon winnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen