Albert Verlinde ontploft op televisie na kritiek op gravin Eloise

Albert Verlinde is gisteren in Shownieuws helemaal uit zijn plaat gegaan omdat een collega het aandurfde om een licht kritische kanttekening te plaatsen bij de ijsjesexpo van gravin Eloise.

Bart Ettekoven, gravin Eloise en Albert Verlinde © Shownieuws

Gravin Eloise heeft alle showmedia gehaald met haar pop-up expositie in Amsterdam, waar ze bezoekers gisteren voor één dag meenam in haar visie op ‘de kracht van volwaardig jezelf kunnen zijn’. Het stelde allemaal niet veel voor: je kon daar in een hokje gaan zitten om wat verhalen van BN’ers aan te horen die lekker zichzelf zijn.

Magnum spekt Eloise

Een hele expositie optuigen voor één dag, waarbij alleen BN’ers en prominenten aanwezig zijn en niet al die tienermeisjes die Eloise zogenaamd wil bereiken met haar boodschap: wat zit daar achter? Nou, de sponsor: Magnum. Die is nu ook een dag lang volop in de media geweest met de populaire gravin Eloise van Oranje als boegbeeld.

Bart Ettekoven, de hoofdredacteur van Weekend, was de enige die er gisteren een kritische kanttekening bij durfde te plaatsen in Shownieuws. De anderen aan de desk waren pro-Eloise. Naast hem zaten royaltyfan Sandra Schuurhof, fotograaf William Rutten (maakte foto’s voor Eloise) en Albert Verlinde, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

‘Waarom dat ijsjesmerk?’

Bart gisteren tegen royaltyfan Sandra: “Wat doet dat ijsmerk erbij? Ik snap de link niet zo heel erg.”

Presentatrice Airen Mylene: “Het is een commerciële deal toch?”

Sandra: “Het leek een beetje alsof het ijsmerk haar erbij had gezocht en gewoon dacht: dat is goed voor ons gezicht, zo’n sociaal event. Maar het is andersom. Ze vindt het heel belangrijk dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen mensen en ze op alle vlakken zichzelf kunnen zijn en niet gediscrimineerd worden. Zij heeft eigenlijk een sponsor gezocht.”

Uwhwuwhuhwu

Een 19-jarig meisje dat nooit zal hoeven te werken, omdat ze met wat ideëel hobbyisme een rijk belegde boterham bij elkaar kan harken. Dat is in een notendop wat er hier aan de hand is, maar laat het Albert niet horen.

Albert werd helemaal woest: “Dit is dus precies wat zij bedoelt, hè? Hoe vaak er vooroordelen zijn. Iedereen zegt nu (zet verongelijkte stem op, red.): uwhwuwhuhwu, commerciële deal! Terwijl zij gewoon dacht: ik heb een ideëel doel, ik zoek er wat bij! Dat is toch top?”

Paar duizend euro

Bart: “Want jij denkt dat er aan het eind van de rit niets voor haar persoonlijk overblijft? Ik begreep dat zij er ook nog wel een paar duizend euro mee verdient.”

Albert woest: “Waarom is dat, Bart? Waarom is dat een beetje negatief zo? Het is eerst van: ‘Het is een commerciële deal!’ En daarna: ‘Ik begrijp dat ze er ook nog een paar duizend euro aan over heeft gehouden!’ Het is zo negatief, terwijl ik denk: die vrouw vraagt aandacht voor een belangrijk thema, maakt het mogelijk, stopt er al haar energie in, zoekt er een sponsor bij, we hebben het hier over dus er is aandacht voor en dan is het van: ‘Ze houdt er een paar duizend euro aan over!'”

Toptalent

Bart: “Ja, maar er wordt nu gedaan alsof de sponsor alleen de kosten dekt van de tentoonstelling. Ik heb er verder geen waardeoordeel over als zij er wat geld aan wil verdienen.”

Albert: “Ja, maar zij heeft toch ook kosten? Ze stopt er ook tijd in!”

Het is gewoon een toptalent, vindt Albert. “Ik zou als eindredacteur van Shownieuws even gaan bellen!”

15 tot 50 duizend euro

Tot slot: wat heeft gravin Eloise hier nou precies mee verdiend? Royaltykenner Marc van der Linden van RTL Boulevard: “De schattingen zijn tussen de 15 en 50 duizend euro. Dat is een goed bedrag voor een studente.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gravin Eloise met een Magnum-expositie over lekker jezelf zijn. Wie wil ze helpen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen