Teun van de Keuken heeft geen spijt van beledigen Talitha Muusse

Teun van de Keuken heeft er geen spijt van dat hij Talitha Muusse zo heeft beledigd in zijn Volkskrant-column. Hij vergalde daarmee volledig haar zonnige en zorgeloze dag in het historische Florence.

Teun van de Keuken en Talitha Muusse © NPO

De succesvolle NPO-ster Teun van de Keuken ging vorige week ineens helemaal los op Talitha Muusse, zijn collega bij de KRO-NCRV. Het was een heel relaas, maar waar het op neerkomt is dat hij haar een mislukte millennial vindt die flauwekul uitkraamt. Maar was het nou wel nodig om haar ‘mislukt’ te noemen? Ze was net lekker op vakantie in Italië.

Geen spijt

De vakantie van Talitha werd abrupt verstoord door de column en ze gaf aan diep gegriefd te zijn. Heeft Teun er niet een beetje spijt van dat hij haar mislukt heeft genoemd en haar reis in het Italiaanse Florence heeft verpest? Nee.

Volgens Teun is het gewoon een feitelijke constatering dat ze mislukt is. “Ik zie het meer als iets objectiefs. Ik zie dat niet per se als een waardeoordeel. Er staat niet in of ze het slecht of goed deed, maar ze is afgedankt en wordt daar niet meer voor gevraagd. In die zin is ze in die rol mislukt. Zo zie ik dat”, legt Teun uit in zijn podcast Teun & Gijs Vertellen Alles.

Schoppen

Zijn co-host Gijs Groenteman vond de column wél heftig. “Wat ik wel een ding vond in die column, is dat je schreef: ‘We kennen haar als mislukte presentator van Op1′”, zegt hij. “Dat is makkelijk: iemand die op de grond ligt nog een beetje schoppen.”

Zelf kwam Gijs afgelopen week in het nieuws omdat hij de presentatieduo’s van Op1 een stel ‘kleuterleiders‘ noemde.

Podcast

De podcast waarin Teun en Gijs alles vertellen kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Teun van de Keuken te beledigend was over Talitha Muusse?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen