Wordt Martine van Os wéér weggejaagd door Anita Witzier?

Martine van Os (64) moet oppassen dat ze haar tv-programma niet wéér aan Anita Witzier (59) verliest. Martine is namelijk het gezicht van Tijd voor MAX, terwijl Anita zo’n show óók wel ziet zitten.

Anita Witzier en Martine van Os © Stijn Ghijsen, Janita Sassen

Eigenlijk is Anita Witzier een beetje de vleesgeworden nachtmerrie van Martine van Os. Ooit raakte Martine namelijk ál haar programma’s kwijt aan Anita, namelijk toen ze nog bij de KRO werkte. “Ik voelde daar de hele tijd de hete adem van mijn leidinggevenden en collega’s in mijn nek”, vertelde ze een tijdje terug.

Baantjespikker Anita

Het was Anita’s komst naar de KRO die alles veranderde voor Martine. “Er werd een nieuw gezicht bij de KRO binnengehaald en ik dacht: o wat leuk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, gezellig. Een vriendin, die veel meer door de wol geverfd is, zei: ‘Ik denk dat het helemaal niet zo leuk voor je is. Zij is voor veel geld binnengehaald, die gaat al jouw programma’s doen’.”

Het gaat hier dus om Anita. “Ja, maar ik vind het altijd vervelend om namen te noemen, omdat zij daar zelf niets aan kan doen. Ik vind het vooral stom van mezelf dat ik zo naïef was. Terwijl het daar aan de orde van de dag was dat er van alles achter je rug om gebeurde.”

Donkere wolken

En nu lijken zich wéér donkere wolken samen te pakken boven de tv-carrière van Martine. Anita solliciteert in de Weekend namelijk wel héél opzichtig naar Martine’s baantje, die de vijfuurshow Tijd voor MAX presenteert.

Anita: “Qua werk hoop ik nog een poosje door te gaan met wat ik nu doe. Ik ben er heel tevreden mee. Echte wensen heb ik niet zozeer, maar tegen een middagprogramma zoals ooit De 5 Uur Show was, zou ik geen nee zeggen. Alles kan in zo’n show aan bod komen en die gevarieerdheid spreekt mij erg aan.”

Wat De 5 Uur Show vroeger was, is Tijd voor MAX natuurlijk nu. Het is dan ook zaak dat Martine goed vasthoudt aan haar programma, voordat Anita weer om de hoek komt kijken.

Liefdevol

Heeft Anita niets anders te doen? Gelukkig wel. “We hebben net De Honderd Dingen Challenge afgerond, een heel leuk tv-programma dat half augustus op tv komt. We dagen gezinnen uit om een maand lang van en met maar 100 spullen te leven, de rest van hun huis wordt leeggehaald”, zegt ze.

“En we zijn een nieuw, vrolijk en liefdevol programma aan het opstarten, dat deze zomer word opgenomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Anita Witzier als presentatrice van Tijd voor MAX. Een leuk idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen