Wilfred Genee ontslaat Dries Roelvink: ‘Niet spannend genoeg’

Wilfred Genee heeft Dries Roelvink ontslagen als columnist in zijn programma op Radio Veronica, omdat de volkszanger te weinig sensatie bracht. “Ik zei: ‘Jongens, het zit helaas niet in me.'”

Wilfred Genee en Dries Roelvink © Talpa

Dries Roelvink werd begin dit jaar geïntroduceerd als de nieuwe columnist van de radiovariant van Veronica Inside, maar het avontuur was van korte duur. “Wilfred had de Top Dries bedacht, waarin ik elke week vertelde over drie dingen die mij opvielen in de media”, vertelt de volkszanger in de studio van De Telegraaf.

Puntiger en harder

Die schnabbel duurde niet lang voor Dries. “Ik heb dat een paar keer gedaan en na een keer of vijf belde hij me op van: ‘Dries, het moet wat puntiger en harder.’ Dat zit niet zo in mijn karakter. Toen zei ik: ‘Wilfred, ik denk niet dat ik dat kan. Ik ben niet iemand die mensen gaat afzeiken en aanvallen. Ik geef liever complimentjes.'”

Daar had Wilfred, die vaak de sensatie opzoekt in zijn programma, helemaal geen zin in. “Toen zei hij: ‘Ja, maar dan is het voor ons niet spannende radio genoeg.’ En toen zijn we gestopt.”

Te aardig

Wilfred heeft speciaal voor Dries’ bezoek aan de Telegraaf-studio een videoboodschap voor hem ingesproken: “Helaas ging onze samenwerking iets minder laatst met je column. Je bent te aardig voor deze wereld. We willen meningen, meningen en nog meer keiharde meningen en jij bent te vriendelijk voor de mensheid.”

Dries daarop: “Ik had wel gedacht: als je mij een beetje kent, had je het van tevoren kunnen weten. Er staan ook twee jongens naast, Rick en Niels, en dat zijn ook twee van die bijters en aanvallers. Ze zeiden ook: ‘Dries, die column moet harder hoor. Je mag best wel eens iemand op zijn plek zetten enzo.’ Ik zei: ‘Jongens, het zit helaas niet in me.'”

Terug naar Sven?

Het liefst zou Dries weer terugkeren in het programma van Sven Kockelmann op NPO Radio 1. “De columns bij Sven die ik twee jaar gedaan heb lagen mij veel beter.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen