Janine Abbring volledig afgekraakt: ‘Ze heeft echt te veel moedervlekken’

Janine Abbring is aan het begin van haar tv-carrière keihard afgekraakt door oud-journaallezer Harmen Siezen. Ze vertelde het gisteren in de talkshow van Humberto Tan, die zijn oren niet kon geloven.

Humberto Tan en Janine Abbring © RTL

De televisiecarrière van Janine Abbring is ooit bijna in de kiem gesmoord door oud-journaallezer Harmen Siezen. “Ik moet even vertellen hoe het ging. Ik werkte bij de regionale omroep. Ik ben begonnen bij RTV Noord in Groningen en daar heb ik ook heel veel geleerd. Daar maakte ik eerst radio en toen wilde ik heel graag televisiemaken.”

Harmen grijpt in

Janine kreeg toen samen met een aantal mannelijke presentatoren een presentatiecursus van Harmen Siezen. “We moesten een VHS-tape maken met je presentatiemateriaal. Op de dag van de cursus werd iedereen z’n bandje in de videorecorder gedaan en toen kreeg je feedback over ademhaling, interviewtechnieken en weet ik veel wat.”

Op een gegeven moment was Janine’s tape aan de beurt. “Die ging in de videorecorder, ik drukte op play en echt na drie seconden zei Harmen Siezen: ‘Stop maar, stop maar. Ho, stop maar!’ Ik dacht echt: wat krijgen we nou?”

Te veel moedervlekken

Wat zei Harmen toen? “Die zei: ‘Ja, we zitten hier natuurlijk om eerlijk te zijn, om eerlijke feedback te geven, dus ik ga het ook recht door zee tegen je zeggen, maar ik weet niet of jij geschikt bent voor televisie, want je hebt veel te veel moedervlekken in je gezicht. Het leidt enorm af.'”

Het leidde gisteren tot een shock in de talkshow van Humberto Tan. Ook de gastheer zelf kon zijn oren niet geloven en hij sloeg zijn hand voor zijn mond. “Ik heb daar best wel een trauma van opgelopen”, aldus Janine. Even later: “Ik had die naam niet moeten noemen!”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat tv-sterren een maximaal aantal moedervlekken mogen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen