Vriendin Peter R. de Vries laat voor het eerst van zich horen

De vriendin van Peter R. de Vries, die we tot nu toe alleen kenden uit de Insta-stories van Olcay Gulsen, heeft voor het eerst van zich laten horen. Een brief van haar werd gisteren voorlezen in Tijd voor MAX.

Tijd voor MAX © Tijd voor MAX

In de periode voordat Peter R. de Vries werd neergeschoten, was hij actief bezig met zijn stichting De Gouden Tip. Hij hoopte een miljoen euro tipgeld op te halen om een doorbraak te forceren in de vermissingszaak van Tanja Groen. Om die miljoen euro bij elkaar te krijgen, stond de uitzending van Tijd voor MAX gisteren volledig in het teken van deze zaak.

Royce en Kelly

Aan het begin van de uitzending bedankten Royce en Kelly de Vries (foto: links), de kinderen van Peter, het publiek voor alle steun die ze ontvangen na de aanslag op hun vader. “Lieve allemaal, we begrijpen dat iedereen wil weten hoe het met onze vader gaat. Over zijn medische situatie is nog heel veel onzeker en daar kunnen we dus ook nog niet zo veel over vertellen”, aldus Kelly.

En ook: “We weten wel dat hij in ontzettend goede handen is en dat de dokteren en verpleegkundigen fantastisch werk leveren. Ook willen we jullie bedanken voor de fantastisch lieve woorden, mooie kaarten, bloemen en kaarsjes die jullie voor onze vader branden. Dat doet ons ontzettend goed in deze tijden.”

Vriendin Peter R.

De vriendin van Peter R. de Vries, die we tot nu toe alleen kenden uit de omstreden Instagram-stories van Olcay Gulsen, liet in dezelfde uitzending ook van zich horen. Peter is acht jaar geleden gescheiden van Jacqueline, de moeder van zijn twee kinderen, en is nu alweer zes jaar samen met zijn vriendin.

Peters vriendin wil anoniem blijven, maar liet in de uitzending van Tijd voor MAX wel een brief van zichzelf voorlezen door Simon Vuyk (foto: rechts), bestuurslid van stichting De Gouden Tip. Hij zat in de studio aan de talkshowtafel.

‘Mijn liefste Peter’

Presentatrice Martine van Os: “De partner van Peter R., die eigenlijk helemaal nooit iets wil zeggen en al helemaal niet in de belangstelling wil staan, zei: ‘En nu is het klaar. Nu wil ik wél iets zeggen.’ Die heeft een brief opgesteld en gevraagd aan jou of je die voor wil lezen. Wil je dat doen?”

Simon: “Ja, dat wil ik doen. Ze zijn echt al zes jaar samen en zij wil zo graag middels deze brief ook onderdeel zijn van de avond, maar vooral ook van de actie.”

De vriendin van Peter: “Alles wat mijn liefste Peter doet, doet hij met liefde en toewijding. Zo ook voor De Gouden Tip, waar hij de laatste maanden heel druk mee was. Ook toen we laatst na lange tijd een weekendje weg gingen. Naast een klein koffertje met zijn spullen nam hij de actie voor Tanja in gedachten mee.”

Vastberadenheid

Ze vervolgt: “Zijn vastberadenheid en nooit opgeven, dat is uniek en maakt hem tot wie hij is. Maar Peter is vooral één en al liefde. Hoe mooi zou het zijn als zijn droom om 1 miljoen euro bij elkaar te verzamelen uitkomt?”

“En de ouders van Tanja Groen, die al zo veel jaren in onzekerheid zitten, eindelijk het antwoord krijgen op die ene vraag: waar is onze dochter? En dat Tanja eindelijk weer thuis komt.”

Het streefbedrag van 1 miljoen euro is inmiddels opgehaald voor het fonds voor de zaak-Tanja Groen, werd gisterenavond laat bekend.

Fragment

Het bewuste fragment:

En de kinderen van Peter:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter R. de Vries hoopt met een miljoen euro tipgeld alsnog de zaak van Tanja Groen op te lossen. Denkt u dat dit helpt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen