Carlo Boszhard vindt dat NPO faalde na aanslag op Peter R. de Vries

Carlo Boszhard vindt dat de NPO enorm faalde na de aanslag op Peter R. de Vries. Waar RTL 4 op prime time een onafgebroken live-uitzending maakte over dit nieuws, bleef NPO 1 voetbal uitzenden.

Peter R. de Vries en Carlo Boszhard © Beau

Peter R. de Vries werd dinsdag vlak na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten. Al voor het Achtuurjournaal begon, had het gruwelijke nieuws heel Nederland bereikt. Toch besloot de NPO om na de journaaluitzending gewoon de halve finale van het EK Voetbal uit te zenden. Die had ook kunnen worden verplaatst naar NPO 3.

Logge instelling

Waar NPO 1 dus gezellig aan het voetballen was, ging RTL 4 urenlang live om verslag te doen van de verschrikkelijke gebeurtenis in Amsterdam. “De NPO blijkt weer een logge instelling waar alles over te veel schijven gaat en zendt nog steeds op de hoofdzender voetbal uit”, oordeelt Carlo Boszhard in zijn column in Televizier.

De RTL 4-presentator vindt, net als Angela de Jong, dat zijn zender veel beter werk heeft afgeleverd dan de NOS. “Ondertussen laat RTL zien waar het goed in is: informatie brengen over wat er op dat moment speelt.”

Carlo in shock

Carlo kreeg het nieuws te horen toen hij De Oranjezomer zat te kijken, dat live op zender was toen het nieuws bekend werd. “Alles in mij gaat op slot. Ik ben in shock en kan niets uitbrengen. Rennen, naar huis, Herald bellen, nieuws volgen, ademhalen. Marieke Elsinga en Luuk Ikink bellen, zij waren bij RTL Boulevard die avond.”

Uiteindelijk nam Kees Jan den Daas op, die bijna alle uitzendingen van RTL Boulevard regisseert. “Ik ken Kees al dertig jaar en hoor de verslagenheid in zijn stem.”

Terriër

Het is voor Carlo allemaal lastig te bevatten. “De volgende dag vraagt RTL Boulevard een quote over het werk van Peter, maar ik vind geen woorden. Ik kan alleen maar opdreunen hoeveel moorden hij heeft opgelost, door zich als een terriër vast te bijten in een zaak.”

Nu denkt Carlo dat Peter heel blij zou worden van donaties voor zijn initiatief Gouden Tip, waarmee Peter de vermissing van Tanja Groen hoopt op te lossen. Doneren kan hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen