VI-mannen willen niet verder na aanslag op Peter: ‘Lol van EK af’

De mannen van VI hebben verslagen gereageerd op de aanslag op Peter R. de Vries. Ze kregen het nieuws gisteren live te horen op televisie en wilden op de late avond niet eens meer tv maken.

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS 6

Het nieuws over de aanslag op het leven van Peter R. de Vries druppelde iets na acht uur binnen bij de mannen van VI, die toen live op televisie waren met hun programma De Oranjezomer op SBS 6. Wilfred Genee kreeg het nieuws te horen via zijn oortje. “Godskelere. Jezus christus”, reageerde René van der Gijp.

Vrij heftig

De sfeer in het programma sloeg direct om. Wilfred: “Dit is vrij heftig allemaal. Dan zitten wij over voetbal en een bondscoach te praten, maar dan schrik je wel even als je dit hoort.”

Johan Derksen begon direct in de verleden tijd te praten over Peter. “Ik vond Peter altijd een held. Hij zat te oreren aan die tafels en ging gewoon zonder bewaking weer naar huis.”

Vlak nadat het nieuws bekend werd, besloten de mannen van VI om een einde te breien aan de vroege editie van hun programma.

Andere setting

’s Avonds, na een extra lange editie van Hart van Nederland, waren de mannen weer op de buis met de late versie van De Oranjezomer. Eigenlijk zouden ze daarin de halve finale tussen Italië en Spanje op het EK Voetbal becommentariëren, maar daar is het niet van gekomen.

Wilfred: “We zijn in een totaal andere setting dan u van ons gewend bent. Geen uitbundig publiek, geen band, geen mensen op de bank, maar vier licht aangeslagen mannen aan een tafel die ondertussen naar een voetbalwedstrijd hebben gekeken én het laatste nieuws hebben gevolgd, en dat met grote tweeslacht hebben gedaan.”

Lol ervan af

Johan had niet eens meer zin in de wedstrijd. “Nou, de lol was er helemaal af. Die wedstrijd hebben we wel gekeken, maar stoïcijns zitten staren en eigenlijk niet gezien. (…) Peter R. de Vries was een man die je in de studio tegenkwam, in de gang, je kwam hem overal tegen en plotseling wordt zo’n man geliquideerd. Dan ben ik niet in de mood om leuk hier te gaan zitten doen.”

Wilfred: “Voor de duidelijkheid: er wordt nog steeds gezegd dat hij vecht voor zijn leven, maar de beelden geven helaas niet zoveel hoop. Laten we toch nog steeds van het beste uitgaan. Zolang het nog niet bevestigd is, kan het nog een andere kant op gaan.”

‘Geen zin meer in’

Johan voelt er weinig voor om nog verder te gaan met De Oranjezomer. “Door zo’n gebeurtenis is in één klap de hele lol van het EK af. Ik weet niet hoe mijn gemoed morgen is, maar ik heb er helemaal geen zin meer in.”

De late editie van het programma eindigde gisteren ook al vroegtijdig, slechts na een minuut of tien. Of de talkshow vandaag doorgaat, op de dag van de tweede halve finale op het EK Voetbal, is nog onduidelijk.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen