Theo Hiddema boos in Humberto-uitzending over Peter R. de Vries

Theo Hiddema ontstak gisteren in woede toen zijn partij Forum voor Democratie in ‘Humberto’ werd aangewezen als een van de oorzaken van de toegenomen agressie tegen journalisten.

Theo Hiddema en Danny Ghosen © Humberto

De gehele uitzending van de talkshow van Humberto Tan was gewijd aan de aanslag op het leven van Peter R. de Vries, die door sommigen een aanslag op de journalistiek genoemd wordt. Het ging ook aan tafel bij Humberto veelvuldig over de toegenomen agressie tegen journalisten en daar gaf tv-maker Danny Ghosen een aantal voorbeelden van.

Theo boos op Danny

Danny stelt dat het klimaat behoorlijk verergerd is en toen hem gevraagd werd hoe dat komt, zei hij: “Ja, sommige politieke partijen bijvoorbeeld (wijst naar Hiddema, red.) maken ons voor fake news uit. De partij van Hiddema doet daar ook aan mee.”

Met die aanval was Theo, die Eerste Kamerlid is van Forum voor Democratie, niet blij. “Ik vind het niet gepast om u tegen te spreken in het kader van dit programma, sorry.”

Danny: “Ja, maar jullie zetten wel een trend aan zeg maar. We worden voor fake news en alles en nog wat uitgemaakt. Dat helpt natuurlijk ook niet, hè?”

‘Dit is niet gepast’

Theo: “Mag ik er iets op zeggen?” Humberto: “Je mag er zeker iets op zeggen.” Theo: “Peter R. de Vries, naar mijn inschatting, heeft het zwaar voor zijn kiezen gekregen. U is nog geen haar gekrenkt.”

Humberto: “Maar dan ga ik ook even ingrijpen… Het feit dat hem geen haar gekrenkt is, wil niet zeggen dat wat hij zegt niet feitelijk is.”

Theo: “Dat kan wel, maar dit is zo erg en zo’n contrast met wat u denkt dat u op ongepaste wijze is overkomen, dat ik het niet gepast vind dat u uw persoonlijk leedje hier nu ventileert aan de hand van wat hier is gebeurd.”

Maltraiteren

Volgens Theo staat de zaak van Peter R. op zichzelf en is dit geen resultaat van toegenomen agressie tegen journalisten. “Ik hoor nu ook alweer geluiden en meneer draait ook die richting uit van: dit is het resultaat van jarenlang maltraiteren van journalisten. Iedereen betrekt het naar zichzelf, maar het is niet zo. (…) Wat er speelt is dat binnen die kring van primitieve, wraakzuchtige, met een laag IQ functionerende types iedereen een wapen heeft. Dat is een statussymbool.”

Dan tegen Danny: “Niemand vanuit onze groep, meneer, heeft ooit opgeroepen om mensen die fatsoenlijk journalistiek werk doen het leven zuur te maken. Ik vind het een schandaal dat u dat er nog even in wil fietsen omdat ik hier zit.”

Tuig

Humberto: “Meneer Hiddema, mag ik u eraan herinneren dat de heer Wilders nog niet zo lang geleden heeft gezegd dat journalisten allemaal tuig zijn. Er is een bepaalde sfeer gecreëerd wordt. Ik zeg niet dat dat er nu direct mee te maken heeft, maar we praten nu over de veiligheid van journalisten in het algemeen.”

Frits Wester tot slot: “Ik ben het wel eens met meneer Hiddema hoor. Ik ben een beetje beschroomd om op dit soort momenten te gaan praten over bedreigingen van journalisten. Dit is echt een heel andere tak van sport. Hier is iets heel anders gebeurd. Dit gaat niet over een paar demonstranten of wappies op het Binnenhof. Iemand is op dit moment aan het vechten voor zijn leven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Danny Ghosen zocht de confrontatie met Theo Hiddema. Ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen