Jack van Gelder valt tafelgast aan bij Humberto: ‘Dit is belachelijk!’

Jack van Gelder heeft gisteren in de talkshow van Humberto Tan behoorlijk hard uitgehaald naar een van de andere gasten aan tafel, namelijk filmmaker Guido Hendrikx. “Dit is een belachelijk idee!”

Jack van Gelder © Humberto

De relatief onbekende filmmaker Guido Hendrikx heeft voor zijn documentaire ‘A man and a camera’ behoorlijk wat mensen lastiggevallen. Hij belt in de film met een draaiende camera aan bij talloze mensen, zónder iets te zeggen. In de talkshow van Humberto Tan was gisteren te zien dat sommige mensen daar erg boos van worden.

‘Dit is belachelijk!’

Jack van Gelder vindt dat geen stijl. “Ik wil eerst even weten of deze man toestemming heeft gegeven.” Guido: “Ja. Waarom wil je dat weten?” Jack: “Nou, omdat hij zo lang in beeld is. Ik denk: als die man geen toestemming heeft gegeven, vind ik het onsmakelijk. Ik vind dit een belachelijke actie.”

Het slaat nergens op, vindt Jack. “Nou, ik vind het een maf programma. Ik zou niet vechten, maar ik vind het een totale idiotie en een inbreuk op je privacy. Ik vind het echt belachelijk.”

Mafkees

Gastheer Humberto Tan: “Maar wat zou je doen als hij aanbelt?”

Jack: “Dan kijk ik eerst door een cameraatje en dan denk ik: daar staat een of andere mafkees, terwijl wij hebben gezegd dat we aan de deur niet geven.”

Guido: “Misschien moeten we morgen even bij Jack langs.”

Jack: “Ik zou het niet doen. Nee, het moet allemaal leuk zijn en het moet allemaal kunst zijn en het moet zo vertaald worden dat als je mensen beledigt, dat het humor is.”

‘Doe niet zo boos!’

Guido voelde zich erg aangevallen door Jack. “Waar baseer je dat op? Hoe weet je dat ik mensen beledigd heb? Jij hebt die film niet eens gezien en je komt hier met een heel relaas dat het niet kan.”

Jack: “Nou, niet een heel relaas. Je moet niet meteen boos zijn, maar ik vind het onbeschaafd om bij iemand voor de deur te staan met een camera, terwijl ze van niets weten. En dan sta je tegen iemand aan te kijken.”

Guido: “Ik denk dat Jack nog veel kan leren.”

Humberto vervolgens lachend tegen Guido: “Ik snap wel waarom jij niet praat, je bent snel boos.”

Onsmakelijk

Guido even later: “Jack vindt het onsmakelijk, maar Jack heeft net het woord bewondering een keer of vijf in z’n mond genomen en ik denk dat je hier echt bewondering voor moet hebben.”

Jack: “Jij hoeft mij niet te zeggen wat ik moet vinden natuurlijk. (…) Ik ben er niet van gediend als iemand vreemd voor mijn deur staat zonder iets te zeggen. Daar gaat het mij om. Ik zou het verschrikkelijk vinden als het me overkomt.”

Fragment

Later in de uitzending ging het er iets vrolijker aan toe:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen