Tuinfeest Gordon eindigt in mineur door aanslag op Peter R. de Vries

Het afscheidsfeest van Gordon in zijn tuin in Blaricum is gisteren geëindigd in mineur door het nieuws over de aanslag op Peter R. de Vries. Het feest ging wel door, maar iedereen was aangeslagen.

Gordon © RTL

Gordon gaat emigreren naar Dubai en daarom hield hij gisteren, op zijn 53ste verjaardag, een groot feest. Aran Bade deed daar ’s avonds live verslag van in RTL Boulevard. Hij sprak daar onder andere met John van den Heuvel, die na de aanslag op Peter R. de Vries direct werd weggehaald door zijn beveiligers.

Schokgolf

Het feest eindigde heel verdrietig, vertelt Gordon op Instagram. “Als een schokgolf ging het nieuws rond gisteren op mijn feest over de laffe aanslag op Peter R. de Vries. Tranen en gevoel van radeloosheid gevolgd door woede en vooral ongeloof bij de aanwezige gasten waaronder veel collega’s die Peter allemaal kennen.”

De veiligheidssituatie van John baart Gordon ook zorgen. “Ik maak me ook al heel lang zorgen over de veiligheid van John van den Heuvel en de gebeurtenis gisteren heeft dat gevoel enorm versterkt.”

Doodeng

Nu voelt Gordon zich vooral emotioneel over Peter, die in het ziekenhuis vecht voor zijn leven. “Ik heb diep respect altijd gehad voor Peter en zijn onnavolgbare manier van journalistieke betrokkenheid en het opkomen voor slachtoffers en nabestaanden van menig misdrijf.”

Het moet niet gekker worden in dit land, zegt hij. “Dit is onacceptabel en doodeng dat we leven in een maatschappij waar mensen gewetenloos mensen vermoorden. Hebben we wel geleerd van de moorden op Fortuin en van Gogh dat dit weer gebeurd?”

Aangeslagen

Gordon besluit: “Het feest ging door maar iedereen was zichtbaar aangeslagen en emotioneel. Ik hoop zo dat Peter er doorheen komt en deze traumatische ervaring overleefd. Ik wens zijn familie en vrienden enorm veel sterkte toe en hoop op zijn herstel. Liefde en licht voor jou Peter……. 🕯🙏🏼❤️”

Instagram

De bewuste Instagram-post van Gordon:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen