Koning en koningin troosten huilende verslaggeefster RTL Boulevard

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich vanmiddag in Berlijn troostend opgesteld toen een verslaggeefster van RTL Boulevard op een persconferentie in huilen uitbarstte.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima © RTL Boulevard

Het koningspaar is op staatsbezoek in Duitsland en heeft sinds gisterenavond al een paar keer gereageerd op de verschrikkelijke aanslag op Peter R. de Vries. Ze werden er vanmiddag wederom naar gevraagd door Annemarie de Kunder, de royaltyverslaggeefster van RTL Boulevard. Daarbij kreeg ze het even flink te kwaad.

‘We hebben alle tijd’

Annemarie begon haar vraag als volgt: “U snapt dat het natuurlijk een beetje een vreemde gewaarwording is om hier te staan als RTL Boulevard terwijl de redactie in Amsterdam het heel pittig heeft.”

Vervolgens barstte Annemarie in huilen uit. Daarop leek iemand van de organisatie in te willen grijpen, maar koning Willem-Alexander stelde zich begripvol op en zei: “We hebben tijd. We hebben alle tijd.” En ook koningin Máxima: “We hebben alle tijd.”

Mooi woorden

Annemarie vervolgens: “Het is een heel dierbare collega natuurlijk van ons en we wilden eigenlijk aan u vragen: wat betekent Peter R. de Vries in uw ogen voor Nederland?”

Koning Willem-Alexander sprak daarop mooie woorden over Peter, die zoals algemeen bekend een fanatiek republikein is. “Ik heb hem nooit echt zelf ontmoet, dus ik spreek alleen maar uit wat ik van hem heb gezien in de media, waar hij altijd natuurlijk alom aanwezig is geweest. Hij is een journalist, maar hij is meer dan een journalist.”

Bijzonder

De koning: “Hij is een zeer vasthoudende persoon die soms op niet-conventionele wijze dingen naar boven brengt die anders niet naar boven komen. Wat ik het allerbelangrijkste en bijzonderste aan hem vindt is dat hij mensen die in een moeilijke positie zitten houvast gegeven heeft door er altijd voor hen te zijn. Mensen die recht zochten en het niet konden vinden, heeft hij altijd bijgestaan en op zijn eigen manier recht gegeven.”

“Deze mensen hebben altijd zo veel vertrouwen gehad in deze man en uiteindelijk uit een heel moeilijke situatie geholpen. Ik denk dat dat heel bijzonder is en waarom heel Nederland op dit moment ook zo meeleeft met hem en zijn familie.”

‘Wij zijn boos’

Ook Máxima sprak mooie woorden. “En wij leven ook met u en al die collega’s mee die hem zoveel jaren hebben meegemaakt. Ik kan wel in een enorme shock zijn om te weten dat zoiets gebeurt als je uit je werkplek komt.”

“Wij zijn boos. Hoe kan dit? We leven echt enorm mee met zijn familie en alle collega’s en alle dierbaren. Ik kan me wel voorstellen dat mensen in Nederland geschokt zijn.”

Fragment

De beelden:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen