Tim Hofman is er helemaal klaar mee: ‘Donder op, Hugo de Jonge!’

De kans dat Tim Hofman ooit nog aan de slag mag als Op1-host, wordt met de dag kleiner. Hij zou er net als Talitha Muusse keihard worden uitgekukeld. “Donder op, Hugo de Jonge!”, roept hij nu weer.

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Waar presentatoren van talkshows worden geacht om zich niet heel erg uit te spreken over het politieke debat, is dat zo ongeveer de hobby van Tim Hofman. Ditmaal ageert hij fel tegen demissionair zorgminister Hugo de Jonge, die net als demissionair premier Mark Rutte excuses heeft aangeboden voor de te snelle coronaversoepelingen.

‘Ik ben echt annoyed!’

Tim is het echt he-le-maal zat, twittert hij. “Vind het eigenlijk zo onterend voor ons land dat een Hugo de Jonge niet de beleefdheid en respect voor de democratie heeft om na deze volslagen amateuristische misser op te stappen. Ga gewoon. Geef ons wat vertrouwen in verbetering. Echt annoyed door.”

En Mark Rutte moet ook zijn biezen pakken, vindt Tim. “Dat vind ik overigens ook van Rutte, zeker met toeslagenschandaal in de achterzak, maar goed.”

‘Hoop dat ie opdondert!’

Het zit Tim behoorlijk hoog. Ook op Instagram laat hij van zich horen: “Hoop echt dat ie opdondert. Om alle 100 redenen die je kunt bedenken. Van 1,1 miljard aan domme testplannen tot verkeerd voorlichten over Janssen-vaccins en wanneer je naar de club zou mogen en alles daartussen.”

De uitspraken van Tim leveren gemengde reacties op. Veel mensen zijn het met hem oneens. “Heel Nederland wilde zes weken geleden open. Hadden ze het niet gedaan, dan waren ze ook de sjors in de opinie”, zegt Synthe.

Kop van Jut

Anderen verwijten Tim populistisch gedrag te vertonen. “Ja, dan blijf je aan de gang. Het is niet zo dat je kan studeren voor een pandemie. Komt één keer per honderd jaar voor. Ik vind dat Hugo de Jonge het goed heeft gedaan voor zover mogelijk bij een pandemie. Alle landen zitten in dezelfde struggle, dus beetje vertrouwen.”

Ook Koen is het niet eens met Tim. “Ik ben het vaak met je eens naar nu niet. Ga jij maar eens in hun schoenen staan. Je doet het nooit goed”, zegt hij. “Al dat betweterige gezeik. De helft van de mensen die commentaar leveren hebben geen idee waar ze het overhebben.”

Twitter

De tweet van Tim met daaronder alle reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Hugo de Jonge op moet stappen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen