Speelt Anna Nooshin schone schijn? ‘Ze koopt tienduizenden volgers!’

Anna Nooshin maskeert mogelijk haar tanende populariteit door tienduizenden volgers te kopen. De afgelopen weken heeft de 34-jarige influencer er ineens wel héél veel volgers bijgekregen.

Anna Nooshin © NPO

Er gaan nu al weken geruchten over Anna Nooshin en haar aantal volgers op Instagram. Het is ontegenzeggelijk dat de Anna-hype een beetje over is en dat vertaalt zich in stagnerende volgersaantallen. Al sinds oktober schommelt ze rond de één miljoen volgers op het sociale medium, en in juni zat ze daar consequent onder – zo rond de 995.000.

Followersregen

Na ruim een halfjaar waarin Anna wekelijks steeds een paar honderd volgers won of verloor, heeft ze er de afgelopen vier weken maar liefst 47.000 (!) bijgekregen. Compleet uit het niets, want ze is niet heel erg actief meer op Instagram. Onderstaande grafiek van Socialblade.com laat zien dat zo’n stijging voor Anna ongebruikelijk hoog is:

Yvonne verbaasd

Hier zit een luchtje aan, zegt showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, in haar nieuwste video. Zij denkt dat Anna schone schijn speelt en koste wat kost de prestigieuze statistiek van ‘1mln volgers’ naast haar Instagram-naam wil houden.

Om niet te riskeren dat ze daar weer onder zakt, en er bijvoorbeeld weer ‘998.000 volgers’ komt te staan, heeft Anna er maar in één keer een hele rups volgers bijgekocht, vermoedt Yvonne.

Ze wijst erop dat de gemiddelde Instagram-gebruiker daar geen erg in zou hebben: vanaf 1.000.000 volgers wordt er namelijk nog heel lang afgerond op ‘1 mln’, ook als het er – zoals nu ineens – 1.041.333 zijn.

Geknepen billen

Yvonne in haar video: “Je ziet alleen maar ‘1 mln’, dus ik denk dat ze gewoon even met de geknepen billen zat van: ik ga er een paar bijkopen, ik hoop dat niemand het doorheeft en dan heb ik snel weer die miljoen. Ze heeft gewoon gedacht: voordat ik weer onder het miljoen zak, laat ik er snel even een paar bij halen en een buffer aanleggen, zodat niemand het doorheeft als er mensen af gaan. Dat er nog steeds ‘1 mln’ staat, weet je wel.”

“Ohhh, ik snap ook echt helemaal de gedachtegang. Het is zó’n hell om te voelen dat je niet relevant bent, het is niet leuk, maar je moet dat gewoon laten gaan. Mensen hebben het gewoon door en je komt gewoon nep over.”

Niet meer trending

Anna moet niet zo geforceerd proberen om nog relevant te lijken, denkt Yvonne. Als ze weer relevant wil worden, moet ze volgens haar gewoon nieuwe content maken. “En als je daar geen zin meer in hebt, dan moet je gewoon accepteren dat het bergafwaarts gaat en dat gewoon zo laten.”

“Ik weet nog dat Anna zoveel YouTube-video’s maakte en dingen maakte op tv. Ze was een tijdje heel erg trending en het kan soms zijn dat het daarna niet meer zo is. Dan kun je toch gewoon weer een comeback maken?”

Fragment

Yvonne over het followersmysterie rond Anna Nooshin:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen