Jort Kelder heeft geen moeite met burgemeester die over busbaan rijdt

Jort Kelder begrijpt weinig van de ophef die is ontstaan over de busbaanritjes van John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven. De Op1-ster vindt het prima als bestuurders privileges hebben.

Jort Kelder © NPO

John Jorritsma is deze week het middelpunt geworden van een kleine mediarel. Het Eindhovense busbedrijf kreeg een boos belletje van de burgemeester, omdat buschauffeurs steeds naar hem toeterden als hij over de busbaan reed. Ze wisten niet dat het om de burgemeester ging en dat hij een ontheffing heeft om daar te mogen rijden.

Busbaanracer

Er ontstond zóveel ophef over Johns busbaanavonturen, dat zijn inwoners hem direct tot de orde riepen. Hij heeft nu besloten om alleen nog in noodgevallen over de busbaan te rijden. “Ik betreur de ontstane ophef. Dit is niet in het belang van de stad en laat mij niet onberoerd.”

Wat een ophef om niets, vindt Jort Kelder. De presentator, die zelf momenteel ook onder vuur ligt, stak de Eindhovense burgemeester gisteren een hart onder de riem in zijn talkshow Op1.

Jort verdedigt John

Jort wordt een beetje moe van het klagende volk. “Wij zijn een egalitair land. We zouden het liefst hebben dat niet alleen Rutte op de fiets gaat, maar ook de koning. En sowieso niet in de gouden koets.”

De elite mag zichzelf best een beetje verwennen, vindt Jort. “Ik vind dat zo’n bestuurder, een burgemeester, met een eigen dienstauto en een eigen dienstwoning… Ik vind daar ook wel iets moois in zitten. Van mij mag het gezag best zichzelf een beetje verwennen.”

“Het klopt natuurlijk niet, maar een burgemeester die een beetje notabel doet… Vinden we het heel erg?”

Briefje

Het briefje van de burgemeester:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het belachelijk dat de Eindhovense burgemeester over de busbanen wilde rijden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen