Sha-la-Sieneke dacht dat pandemie twee weken zou duren

Sieneke Peeters, die in 2010 het liedje Sha-La-Lie zong op het Eurovisie Songfestival, vindt het bizar dat we nog steeds last hebben van de coronapandemie. Zij ging ervan uit dat het twee weken zou duren.

Sieneke Peeters © YouTube

Nederland ondervindt alweer bijna anderhalf jaar ernstige hinder van het coronavirus en dat vindt Sieneke Peeters buitensporig lang. Zelf had ze een veel korte periode van overlast ingecalculeerd, namelijk een week of twee. Na die termijn kwam ze erachter dat het toch wat langer zou gaan duren.

Twee weken

Sieneke weet nog goed hoe het allemaal begon. “Ik zat begin vorig jaar net als gastartiest in de theatertour van Frans Bauer. De dag dat alles werd gecanceld, zouden we eigenlijk een concert geven in mijn geboortestad Nijmegen. En toen dacht ik: nou, misschien over twee weekjes dan”, vertelt ze in weekblad Party.

Helaas bleek de pandemie toch iets langer te duren dan die twee weekjes. “Ja, nu zitten we al op anderhalf jaar wachten en ellende.”

Wat een ellende

Het is echt niet normaal, vindt Sieneke. Ze heeft daarom net het liedje Wat Een Ellende uitgebracht. “Ja, het is ook echt een kreet die iedereen nu wel voelt, denk ik. Ik was in de studio bij Emile Hartkamp en toen besprak ik met Marianne Weber, die je wel mijn mentor zou kunnen nomen, wat voor single ik zou willen opnemen.”

Sieneke vertelde hen dat ze een liedje over de ellende wil opnemen en daar rolde vervolgens een tekst uit. “Ik zing in het liedje dat ik overal ben geweest, in Rio, in Mexico, in Frankrijk, en dat ik lekker languit lag te zonnen aan de Middellandse zee. O wat heb ik dat gemist en dan zing ik van ‘o wat een ellende’.”

Clip

De videoclip van Wat Een Ellende ziet u onderstaand. Als dat geen Alarmschijf wordt…

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen