RTL Boulevard voor het eerst vanuit tijdelijke studio: ‘Ouderwets!’

RTL Boulevard heeft vanavond zijn eerste uitzending vanuit de tijdelijke studio geopend. Het is voor presentator Luuk Ikink even wennen. “Het heeft een beetje een ouderwetse uitstraling!”

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Na twee afgelaste uitzendingen is RTL Boulevard weer terug in de vooravond van RTL 4. Vanwege de plannen voor een aanslag op de studio aan het Leidseplein in Amsterdam, is het programma tijdelijk verhuisd naar het Media Park in Hilversum. Daar wordt nu het decor van de sportuitzendingen van RTL gebruikt.

Nieuwe setting

Luuk Ikink moet wel even wennen aan de nieuwe setting. “Het is inderdaad een heel andere studio geworden. Het heeft een beetje die ouderwetse uitstraling vonden we zelf. Nou goed, dat is leuk. We hebben onze stoelen ineens daar ook wat verderop staan. Het is even wennen, we moeten onze plek vinden, maar dat gaat wel helemaal goed komen.”

Zijn co-host Vivienne van den Assem zou afgelopen weekend eigenlijk presenteren. Hoe ging het op zaterdag, toen Boulevard op het laatste moment werd gecanceld? “Ik kan wel even uitleggen hoe het is verlopen zaterdag. We hebben altijd voorafgaand aan onze uitzending een repetitie.”

Pand verlaten

Het Boulevard-team was zich aan het voorbereiden op die repetitie. “En toen kregen we eigenlijk bericht van onze leidinggevende dat er een ernstige dreiging was op het pand en dat we het zo snel mogelijk in alle rust moesten verlaten. Ik kan je zeggen dat dat wel een heel vreemd en eng bericht is om te krijgen.”

Vivienne was even goed geschrokken. “Ja, we schrokken, maar iedereen was zo alert. Er was al een beladen sfeer in de studio en je wil zo goed mogelijk een uitzending met een ander team maken. Iedereen was heel adequaat en we hebben snel en goed dat pand verlaten.”

Duidelijke boodschap

Is er niet overwogen om tóch door te gaan? “Nee, dat was absoluut niet het moment. De aard van het bericht was zodanig dat we dachten: oké, duidelijke boodschap. Het was spullen pakken en weg. Dan sta je uiteindelijk buiten en dat is ook raar. Iedereen is op zijn eigen tempo vertrokken en versnipperd weggegaan. Je wil weg.”

RTL Boulevard ging hierna alweer snel over de reguliere onderwerpen in het programma, zoals André Hazes jr. en prins William.

Terug naar Leidseplein?

De grote vraag is of de verhuizing van RTL Boulevard permanent of tijdelijk is. Volgens RTL-directeur Sven Sauvé liggen alle opties op tafel. “Alle opties liggen wat ons betreft open”, vertelt hij aan het AD. “We hebben nu even acuut geschakeld op de huidige situatie. Dat is gelukt.”

“We hebben een nieuwe plek gevonden waar we het programma kunnen gaan opnemen. We gaan over een tijdje eens heel rustig bekijken welke alternatieven er zijn en wat we als langetermijnoplossing gaan kiezen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van de tijdelijke studio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen