‘Rachel Hazes, badslippers en boxershorts zijn géén eerbetoon!’

Het ligt alweer bijna een maand in de schappen van de Lidl: de AliExpress-achtige meuk met daarop het hoofd van André Hazes. Volgens zijn weduwe Rachel een eerbetoon, volgens haar critici uitmelkerij.

Rachel Hazes © SBS 6

Rachel Hazes heeft al een hoop critici over zich heen gekregen en ditmaal is Nieuwe Revu-columnist Leon Verdonschot aan de beurt. “Het is soms een dun draadje, dat tussen eren en uitmelken”, schrijft hij. “Artiesten die overlijden, kunnen maar beter hopen dat ze die erfenis in handen hebben gelegd bij het juiste familielid.”

Badslippers en boxershorts

Daar kun je in het geval bij André Hazes je vraagtekens bij zetten, meent Leon. Hij wijst op de Hazes-spulletjes die Rachel nu in de schappen van de Lidl heeft laten leggen: van badslippers tot koeltasjes en van kamerjassen tot boxershorts.

De bijbehorende reclame met het liedje Nog Steeds Heel Geliefd is tenenkrommend, vindt Leon. “Ik moet lang terug in mijn geheugen om een nummer te vinden dat me zoveel plaatsvervangende schaamte opleverde als Nog Steeds Heel Geliefd, en toen kwam ik uit bij het Koningslied.”

‘Dit is geen eerbetoon’

Het Hazes-liedje wordt gezongen door artiesten als Xander de Buisonjé, Trijntje Oosterhuis en Thomas Acda. Zij spelen ook mee in de Lidl-reclame. “André Hazes eren, dat is anno 2021 Thomas Acda die een ‘Broodje Hazes’ bestelt, bestaande uit een worst die niet op het broodje past, waar Acda dan jolig onhandig mee zit te hannesen.”

“Hazes eren, dat is anno 2021 met artiesten rond zijn standbeeld staan, en op de muziek van een van zijn eigen nummers een tekst zingen ter promotie van boxershorts met zijn hoofd erop. Wie dát beschouwt als een eerbetoon, hoort in Rapper Sjors vast nog een tribute aan Prince.”

Nieuwe Revu

De hele Nieuwe Revu-column van Leon Verdonschot kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rachel Hazes en André Hazes samen waren gebleven als hij niet was overleden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen