‘Peter R. de Vries haalt zelfstandig adem en heeft polsslag’

De toestand van Peter R. de Vries is nog steeds zeer kritiek. Hij haalt momenteel zelfstandig adem en heeft een polsslag, maar is nog niet bij kennis. Dat melden ingewijden aan het AD en Het Parool.

Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Peter R. de Vries ligt nu al dagenlang in het ziekenhuis om te vechten voor zijn leven. De aanslag op zijn leven, afgelopen dinsdag na de uitzending van RTL Boulevard, is vooralsnog gelukkig niet fataal. Toch is zijn gezondheidssituatie nog steeds kritiek, laat de familie weten in een verklaring.

Gezondheidstoestand Peter

RTL Boulevard opende gisterenavond met de gezondheidssituatie van Peter. Presentatrice Marieke Elsinga: “We beginnen deze uitzending met toch eigenlijk het allerbelangrijkste en het enige wat er op dit moment toe doet. Wat ons en natuurlijk ook de rest van Nederland ontzettend bezighoudt is de gezondheidstoestand van Peter. Luuk, we hebben contact met de familie en jij kan er meer over vertellen.”

Collega Luuk Ikink: “Klopt, we hebben de hele dag contact met de familie. Zij zijn daar, zoals het gaat. Ze hebben ons het volgende laten weten.”

Duimendraaien

Daarop las Luuk de verklaring van Peters familie voor. Zij melden: “De situatie van Peter is op dit moment ongewijzigd. Veel blijft onzeker. Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt. Wij zijn blij met de goede zorg die hij krijgt.”

Luuk: “Het is echt een moment van afwachten en duimendraaien. Er moet tijd overheen gaan, dat is het.”

Zelfstandig adem

Het AD en Het Parool hebben met ingewijden gesproken en geven hun lezers iets meer informatie. Die kranten melden: “De toestand van Peter R. de Vries is volgens ­ingewijden kritiek, maar stabiel. Hij haalt zelfstandig adem en heeft een polsslag, maar is nog niet bij bewustzijn.”

Mogelijk wordt de gezondheidsschade pas geheel inzichtelijk als Peter weer bij kennis is. “Het is onduidelijk hoeveel hersenschade hij heeft opgelopen”, melden de kranten.

Screenshot

Zie ook onderstaande screenshot van de AD-site:

Screenshot AD-site

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat de zwaargewonde Peter R. de Vries door omstanders is gefilmd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen