Johan Derksen volledig afgeknapt op Hart-verslaggeefster Charlotte Nijs

Johan Derksen is volledig afgeknapt op Charlotte Nijs, de bekende verslaggeefster van Hart van Nederland. Hij vindt haar totaal ambitieloos. “Dat je zo’n kans laat lopen…”, zegt hij verbaasd.

Charlotte Nijs en Johan Derksen © SBS 6

De afgelopen weken waren Johan Derksen en zijn collega’s twee keer per avond te zien met het programma De Oranjezomer. Een nieuw gezicht daarin is Thomas van Groningen, de politiek verslaggever van BNR Nieuwsradio. Hij doet dat uitstekend, maar eigenlijk hadden de tv-makers een andere verslaggever op het oog: Charlotte Nijs.

Afgeknapt op Charlotte

Charlotte wilde echter niet op haar vrije dag komen, vertelt Johan in De Telegraaf. “Talpa had ons geadviseerd om de politieke mevrouw van Hart van Nederland te nemen. Die kende ik verder niet, maar toen we haar belden zei ze: ’Nou, ik heb vandaag een vrije dag.’ Toen was ik al helemaal op haar afgeknapt.”

Johan houdt niet van zo’n attitude. “Als je in de journalistiek werkt en je wordt gebeld, dan kom je – klaar. Zelf was ik daar vroeger misschien wel erg maniakaal in, want bij Voetbal International nam ik het collega’s bijna kwalijk als ze een keertje op vakantie gingen. Maar dat je zo’n kans laat lopen…”

Langs Humberto

Het is maar goed dat ze uiteindelijk voor Thomas zijn gegaan in plaats van Charlotte, zegt Johan. “Nee, dan ben ik heel blij dat Wilfred met Thomas kwam aanzetten, want die doet het ontzettend leuk.”

Verder is SBS 6 volgens Johan erg blij dat de kijkcijfers van De Oranjezomer boven die van de concurrentie uitkomen. “Dan heb ik het niet over NPO1, hè? Want die hebben de beelden, daar kunnen we niet tegenop. Maar dat we het goed doen tegenover Humberto op RTL 4, daarover is iedereen blij.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen