Peter Pannekoek ergert zich een versuffing aan RTL Boulevard

Peter Pannekoek ergert zich een versuffing aan RTL Boulevard. Hij vindt het storend dat de showrubriek een van zijn tweets heeft opgeblazen tot een heel nieuwsartikel. “Ik wil bijna stoppen met Twitter.”

Peter Pannekoek © BNNVARA

Als showrubriek houdt RTL Boulevard de socialmedia-accounts van bekende Nederlanders goed in de gaten en dus ook die van Peter Pannekoek. Hij twitterde eerder deze week over een aflevering van De Slimste Mens, waarin een quizvraag zat die over hem ging, namelijk: ‘Wie doet de oudejaarsconference van NPO 1 dit jaar?’

185 woorden

De kandidaten van De Slimste Mens hadden echter geen flauw benul. “Ik moet meer pers gaan doen”, concludeerde Peter vervolgens in een berichtje op Twitter.

Die korte tweet van zes woorden leidde vervolgens tot een heel nieuwsartikel van maar liefst 185 woorden op de website van RTL Boulevard. En dat vindt Peter zelf echt de grootst mogelijke flauwekul.

Peter baalt ervan

Peter laat zijn volgers nu weten dat hij dit soort berichtgeving heel erg storend vindt. “Dit soort artikelen zouden bijna een reden zijn om te stoppen met Twitter, met de nadruk op ‘bijna’ voordat deze tweet ook weer een nieuwsbericht wordt”, zegt hij.

De volgers van Peter zijn het volledig met hem eens. “Ik vraag me vooral af hoe leeg je bestaan wel moet zijn als je dit soort stukjes voor je werk moet schrijven. En dat je jezelf dan ook echt journalist noemt”, zegt een andere Peter.

Kansloos

Max vindt het ook allemaal heel kansloos. “Er zit dus ergens een jongetje of meisje naar een feed van tweets van jou en andere bekende mensen te kijken en moet daar dan per dag minstens X uit pikken om zo’n artikel over te schrijven… ook droef.”

En Justin: “Vooral knap dat je over één zin een totaal artikel kan schrijven dat eigenlijk nergens over gaat.”

Tweet

De boze tweet van Peter:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen