Geldverkwistende koning aangepakt door VI-mannen: ‘42.000 euro!’

Het is een regelrechte schande dat koning Willem-Alexander vorige week is teruggevlogen van zijn Griekse vakantieadres om het Olympic Festival in Den Haag te openen, vinden de mannen van VI.

Koning Willem-Alexander en Johan Derksen © SBS 6

Vlak na het overlijden van Peter R. de Vries en nog tijdens de watersnoodramp in Limburg, vertrok koning Willem-Alexander met zijn gezin naar Griekenland om daar vakantie te vieren in zijn miljoenenvilla. Vorige week onderbrak hij zijn vakantie om eventjes op en neer te vliegen naar Nederland voor de opening van het Haagse Olympic Festival.

42 duizend euro

Belachelijk, vindt sportmarketeer Chris Woerts, zei hij gisteren in De Oranjezomer. “De koning heeft vorige week het Olympic Festival geopend in Scheveningen met een samurai-zwaard. Hij kwam even overvliegen uit Griekenland in het regeringsvliegtuig, maar dat kostte wel even 42.000 euro.”

Dat is echt veel te veel geld, vindt Chris. “Voor die vijf minuten dat hij daar was, kwam hij even heen en weervliegen vanuit Griekenland. Dat is toch te gek voor woorden?”

Weggegooid geld

Johan Derksen: “En die zeventig tolken in Afghanistan kunnen ze niet ophalen?”

Chris: “Nee, die hadden allemaal in dat vliegtuig gekund, maar daar hadden ze geen tijd voor. Maar hem even overvliegen vanuit zijn vakantieadres was geen probleem. Er was heel weinig publiek, dus die 42.000 is weggegooid geld. Ik denk dat hij tien minuutjes in Nederland is geweest. Hij was even op het festival, hij heeft wat handjes geschud en ’s middags lag hij weer in zijn zwembroek op het strand.”

Hetze

Johan: “Het lijkt dat ik een hetze voer tegen het koninklijk huis en dat is ook zo, maar ze zijn even voor de bühne naar bij die watersnoodramp in Limburg gegaan, zij even dramatisch kijken en gauw zaten ze weer in Griekenland in het zonnetje.”

Chris: “We hebben het allemaal over duurzaamheid en het beperken van de uitstoot, maar ze gingen in de helikopter naar Limburg heen en weer, van: ‘Ja, jongens. We moeten morgen op vakantie. Stel je voor dat we de vakantie moeten uitstellen!'”

Amalia

Johan: “Hoe lang blijft zestig procent van het Nederlands volk nog vrolijk met het oranje vlaggetje zwaaien en dwepen met dat achterhaalde sprookje? Als die oudste dochter – dat meisje is niet te benijden dat zij dadelijk al die onzin moet doen – nou niet goed bij haar verstand is, dan krijgen we weer een koningin die niet goed wijs is.”

René van der Gijp: “Je gaat af en toe ook uit van mensen hun gezonde verstand. Als je daar in Griekenland zit en je moet voor zo’n lintje naar Nederland komen, dan zeg je toch: ‘Joh luister, kun je niet een ander vinden?’ Ja toch? Op zich is daar toch niets mis mee om dat door Rutte te laten doen of wie dan ook. De Jonge, Gommers, Kuipers, Lévi, het had geen kloot uitgemaakt. Of jij of Johan.”

Fragment

Het bewuste fragment uit De Oranjezomer:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen