Patricia Paay wast gezicht met kraanwater: ‘Soms met ijsblokjes’

Het is niet iedereen gegeven om zo mooi oud te worden als Patricia Paay. Wat is haar grote geheim? Ze wast haar gezicht met koud kraanwater en doet daar af en toe zelfs wat ijsblokjes bij.

Patricia Paay © SBS 6

Patricia Paay heeft haar genen mee. Ze is al 72 jaar, maar dat is niet aan haar af te zien. En dat terwijl ze niet eens fillers gebruikt. Ze onthult nu in het tijdschrift Beau Monde haar grote geheim. “’s Ochtends was ik mijn gezicht met ijskoud water. En als het niet koud genoeg uit de kraan komt, doe ik er ijsblokjes bij.”

Collageenpoeder

Kraanwater met ijsblokjes is slechts het begin van haar ochtendritueel. Daarna begint ze wat crèmes te smeren en tot slot drinkt ze een glas collageenpoeder. “Je huid bevat steeds minder collageen door de jaren heen, en daardoor verliest ’ie z’n sappigheid. Als een appeltje dat te lang in de fruitschaal ligt. Zo’n collageenpoeder helpt enorm.”

Het allerbelangrijkst is zonnebrandcrème, vertelt Patricia. “Je huid laten verbranden in de zon is een zonde. Daar word je zó snel oud van, dat is niet normaal. Ik ga dan ook nooit zonder zonnebrandcrème of hoed in de zon.”

Botox en fillers

Zit ze echt niet stiekem met haar vingers in de botoxpot? “Botox en fillers; lekker doen als je vindt dat je dat nodig hebt. Wij Paay-vrouwen hebben van nature al behoorlijke wangetjes, dus fillers hebben we niet nodig.”

“Wel jammer dat veel jonge meiden zo op elkaar gaan lijken – allemaal datzelfde mondje. Dan denk ik: doe dat nou later, niet nu al!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patricia Paay was 60 toen ze voor het laatst naakt in de Playboy stond. Nu is ze 72. Tijd voor een nieuwe fotoreportage?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen